Ποιοι είναι οι τρεις νέοι εισαγγελείς που προστίθενται στο δυναμικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
24/06/2026
Τους νέους εντεταλμένους Ευρωπαίους εισαγγελείς που θα ενισχύουν το ελληνικό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας επέλεξε ομόφωνα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Από το βαθμό του εισαγγελέα Εφετών επελέγη ο Δημήτρης Ζημιανίτης, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με αναπληρωματική τη συνάδελφό του Ολυμπία Κλειτσάκη.
Από το βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών επελέγησαν οι Δημήτρης Νομικός και Δημήτρης Αποστολάς, με αναπληρωματικούς τους συναδέλφους τους Δομένικο- Θεολόγο Δελήβεη και Μαρία Ρηγοπούλου.
Η αύξηση του αριθμού των Ευρωπαίων εισαγγελέων ήρθε μετά από αίτημα της επικεφαλής της ευρωπαϊκής εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι λόγω του όγκου των υποθέσεων που ελέγχουν οι Έλληνες ευρωπαίοι εισαγγελείς.





