Το στοίχημα με τον χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το στοίχημα με τον χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το στοίχημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι στοίχημα με τον χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε κυβερνητικός παράγοντας, «η επόμενη χρονιά θα κρίνει όλη την τετραετία». Από πολιτικής απόψεως έχει δίκιο, αφού αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων θα βρίσκεται πολιτικά σε μειονεκτική θέση.

Όπως μας είπε ακόμα «το πολύ δυναμικό ξεκίνημα της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει πολύ θετικές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να έχει διευρυνθεί η θετική γνώμη των πολιτών. Ακόμα και όσοι δεν ψήφισαν τη ΝΔ παραδέχονται ότι ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του είχαν προετοιμαστεί και δεν αυτοσχεδίασαν, όπως συνέβαινε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν».

Κατά τον ίδιον παράγοντα, τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να συγκροτήσει αντιπολιτευτικό μέτωπο για να υψώσει εμπόδια στο κυβερνητικό έργο. Όχι μόνο, επειδή έχασε τις εκλογές, αλλά και επειδή υπάρχει ο πολιτικός ανταγωνισμός με το ΚΙΝΑΛ για το ποιος θα εκφράσει τον χώρο της κεντροαριστεράς

Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει, ώστε τον επόμενο Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός να πάει στη Θεσσαλονίκη, έχοντας να επιδείξει όχι μόνο προθέσεις, αλλά απτά αποτελέσματα, τα οποία θα είναι αγγίζουν όλους τους πολίτες. «Μόνο εάν το καταφέρουμε θα έχουμε δημιουργήσει σταθερές βάσεις για πολιτική ηγεμονία που δεν θα είναι συγκυριακή».

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση δρομολογεί και νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες, ενώ συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς και η στελέχωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα με πρόσωπα της επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του. Μετά την Επιτροπή Ανταγωνισμού σειρά έχει πάρει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Για τη θέση του διοικητή προορίζεται ο Άγγελος Μπίνης, μέχρι τώρα στέλεχος του ΟΟΣΑ, ο οποίος είχε ασχοληθεί με τον τομέα αυτό, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελλάδας με τον διεθνή οργανισμό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx