Τίγρης στο ζωολογικό κήπο της NY θετική στον Κορωνοϊό

Τίγρης στο ζωολογικό κήπο της NY θετική στον Κορωνοϊό

Τίγρης από τον ζωολογικό κήπο της Ν.Υ. βρέθηκε θετική στον κορωνοιό σύμφωνα με με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου ABC και του Associated Press.

Η μόλυνση στο ζωολογικό κήπο του Bronx θεωρείται ως η πρώτη γνωστή μόλυνση σε ζώο  που δεν είναι συντροφιάς, σύμφωνα με δηλώσεις ομοσπονδιακών αξιωματούχων πριν λίγο.

«Κάναμε το τεστ στην τίγρη από υπερβολικό ενδιαφέρον» επιχειρώντας να «συμβάλουμε στη συνεχή κατανόηση του νέου κοροναϊού», δήλωσε ο Δρ Paul Calle, επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου.

Το εύρημα θέτει νέες ερωτήσεις σχετικά με τη μετάδοση του ιού στα ζώα. Το USDA αναφέρει ότι δεν υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις του ιού στα κατοικίδια ζώα των ΗΠΑ ή στα ζώα.

«Είναι σημαντικό να διαβεβαιώσουμε τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και τους ιδιοκτήτες ζώων ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπορούν να διαδώσουν τον ιό», δήλωσε ο κ. Jane Rooney, κτηνίατρος και αξιωματούχος του USDA.

Τα κρούσματα του ιού σε ολόκληρο τον κόσμο μεταδίδονται από άτομο σε άνθρωπο, λένε οι ειδικοί.

Έχουν αναφερθεί ότι ένας μικρός αριθμός κατοικίδιων ζώων εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών μολύνθηκε μετά από στενή επαφή με μεταδοτικούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός σκύλου στο Χονγκ Κονγκ που εμφανίστηκε θετικός στο τεστ, με χαμηλό όμως επίπεδο παθογόνου παράγοντα, τον Φεβρουάριο. Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά και οι γάτες δεν μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε ανθρώπους, αλλά θα μπορούσαν να εμφανιστούν θετικά σε περίπτωση όπου μολύνθηκαν  από τους ιδιοκτήτες τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx