Την 21η Απριλίου η κορύφωση του κορωνοϊου στην Ελλάδα – Τι προβλέπει το ΙΗΜΕ

Την 21η Απριλίου η κορύφωση του κορωνοϊου στην Ελλάδα – Τι προβλέπει το ΙΗΜΕ

Στην εξέλιξη του κορωνοϊου στην Ελλάδα αναφέρεται το Ινστιτούτο ΙΗΜΕ (Institute of Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα μελέτης και ανάλυσης στατιστικών της υγείας παγκοσμίως.

Με βάση το μοντέλο πρόγνωσης του ΙΗΜΕ, η κορύφωση των ημερήσιων θανάτων στην Ελλάδα από τη νόσο Covid-19 θα εμφανίσει μια σταδιακή, όχι όμως μεγάλη σε απόλυτους αριθμούς, αύξηση των ημερήσιων θανάτων, με την κορύφωση να φτάνει στις 21 Απριλίου. Εκείνη την ημέρα προβλέπονται 13 θάνατοι, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται μια βαθμιαία μείωση μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή του με ελληνικά στοιχεία, που έγινε στις 10 Απριλίου, το μοντέλο προβλέπει ότι έως το τέλος του Μαΐου οι συνολικοί θάνατοι θα έχουν φθάσει τους 400. Ο αριθμός 400 θεωρείται μια μέση πρόβλεψη, με τον πιθανό αριθμό να κυμαίνεται από 264 έως 635 θύματα.

Το ίδιο μοντέλο προβλέπει, ως πιθανότερη ημερομηνία που τα νοσοκομεία της Ελλάδας θα δεχθούν την κορύφωση της πίεσης τους από περιστατικά Covid-19 την 20η Απριλίου. Στην πρόβλεψη αναφέρεται ότι στην κορύφωση αυτή θα χρειασθούν έως 107 κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία ασθενών και συνολικά 424 νοσοκομειακές κλίνες για τα λιγότερο σοβαρά περιστατικά. Με βάση αυτή την εκτίμηση, το Ινστιτούτο προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη σε κλίνες ΜΕΘ στην Ελλάδα ακόμη και στην κορύφωση της κρίσης.

Ωστόσο, όλες οι παραπάνω προβλέψεις, σύμφωνα με το ΙΗΜΕ, βασίζονται στην εκτίμηση ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα διατηρηθούν στη χώρα μας έως τον Μάιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx