Τραγωδία με το αγνοούμενο υποβρύχιο στην Ινδονησία

Τραγωδία με το αγνοούμενο υποβρύχιο στην Ινδονησία

Ενώπιον μιας συγκλονιστικής ναυτικής τραγωδίας φαίνεται να βρίσκεται η Ινδονησία, καθώς το ινδονησιακό υποβρύχιο Type 209/1200 “KRI Nanggala 402”, που αγνοούνταν από σήμερα στα στενά του Lombok, φέρεται να έχει εντοπιστεί σε βάθος 800 μέτρων, με τις ινδονησιακές αρχές να θεωρούν ότι είναι πλέον ελάχιστες οι πιθανότητες να εντοπιστούν ζωντανά μέλη του πληρώματος.

Όπως αναφέρεται, με δεδομένα την εμφάνιση πετρελαιοκηλίδας στο σημείο των ερευνών και το μέγιστο επιτρεπόμενο βάθος κατάδυσης για τα υποβρύχια του τύπου να κυμαίνεται περί τα 300-350 μέτρα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολα να έχουν επιβιώσει μέλη του, παλαιότητας 42 ετών, υποβρυχίου κλάσης Cakra.

Η πίεση των υδάτων σε αυτά τα βάθη είναι τρομακτική. Ενδεχομένως θα έπρεπε να θεωρηθεί έκπληξη ακόμα και το ενδεχόμενο το ίδιο το υποβρύχιο να εντοπιστεί άθικτο. Υπενθυμίζεται, ότι στην περιοχή έσπευδε πλοίο διάσωσης υποβρυχίων του Ναυτικού της Σιγκαπούρης MV Swift Rescue, καθώς διαθέτει ειδικό εξοπλισμό για την αναζήτηση, τον εντοπισμό και τη διάσωση υποβρυχίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx