Κλείνουν τα σχολεία στην Παραμυθιά λόγω επτά κρουσμάτων

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Επτά κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ανακοινώθηκαν απόψε από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Έπειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου αύριο -Δευτέρα- κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά αύριο, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Η απογευματινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Νωρίτερα πάντως ειχαν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ 10 κρούσματα πανελλαδικά και σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που είχαμε, μόνον τα δύο ήταν από την Παραμυθιά (τα άλλα οκτώ ήταν από Ξάνθη, Ροδόπη και ταξιδιώτες)

Στη Θεσπρωτία συγκεκριμένα ήταν θετική μια γυναίκα 52 ετών που παρουσίασε πνευμονία και ελέγχθηκε το περιβάλλον της, καθώς η ασθενής έχει τέσσερις αδελφές, εκ των οποίων η μία εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς. Το Κέντρο έκλεισε για απολύμανση και άνοιξε εν συνεχεία μόνον για επείγοντα περιστατικά καθώς προς το παρόν είναι σε καραντίνα 9 γιατροί και νοσηλευτές του που ήρθαν σε επαφή με την πρώτη γυναίκα. Το δεύτερο κρούσμα της Θεσπρωτίας μπορεί να αφορά στο συγγενικό περιβάλλον της ασθενούς της Παραμυθιάς ή και σε άλλη επαφή της, είχαμε μάθει. Με τα νεότερα στοιχεία, επιβεβαιώνεται ότι τα δυο μεσημεριανά  κρούσματα της Παραμυθιάς είναι η ασθενής και η αδελφή της, αλλά προστίθενται τώρα και άλλα πέντε κρούσματα από το περιβάλλον της πρώτης ασθενούς.

Δεν ξέρουμε άρα αν έχουμε συνολικά 15 κρούσματα σήμερα πανελλαδικά (τα 10 που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τον ΕΟΔΥ συν τα πέντε που προέκυψαν αργότερα από το περιβάλλον της ασθενούς της Παραμυθιάς) ή αν αυτά τα πέντε είχαν περιληφθεί στην αρχική ανακοίνωση και ήταν λάθος η δική μας  αρχική πληροφόρηση περί ταξιδιωτών, Ροδόπης κ.λπ. Το πιθανότερο πάντως είναι το πρώτο, δηλαδή να προέκυψαν αργά το απόγευμα οι απαντήσεις των τεστ της Παραμυθιάς και τα επιπλέον 5 κρούσματά της να μην είχαν περιληφθεί στην μεσημβρινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, οπότε σήμερα πανελλαδικά έχουμε 15 νέα  κρούσματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι