Μποτιλιάρισμα από την έξοδο του Αυγούστου – Ουρές στον Πειραιά – Όχι όμως σαν πέρσι…

Μποτιλιάρισμα από την έξοδο του Αυγούστου – Ουρές στον Πειραιά – Όχι όμως σαν πέρσι…

Μποτιλιαρισμένοι είναι αυτή την ώρα, μεσημέρι Παρασκευής, οι πιο κεντρικοί οδικοί άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς άλλο ένα κύμα αδειούχων αποχωρεί από την Αθήνα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση τώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του Σκαραμαγκά, αλλά μποτιλιάρισμα θα συναντήσουν οι οδηγοί και επί της λεωφόρου Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία.

Κίνηση στους δρόμους τώρα καταγράφεται και στο κέντρο της Αθήνας, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και στην Αμαλίας.

Εν τω μεταξύ αυξημένη είναι η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ο κόσμος καρτερικά περιμένει στην ουρά φορώντας μάσκα για να μπει στο καράβι. Η επιβίβαση στα πλοία καθυστερεί, γιατί όλοι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν και μια φόρμα με τα στοιχεία τους, να θερμομετρούνται και να απαντούν στο ερωτηματολόγιο (αν είχαν επαφή με κρούσμα, αν ταξίδεψαν σε κάποια χώρα προσφάτως κ.λπ.)

Η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου όμως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις -1,5 μέτρο. Τα πλοία μπορούν να ταξιδεύουν με πληρότητα στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και 65% εκείνα που έχουν καμπίνες.

Πέρσι τέτοια μέρα (Παρασκευή) είχαν αναχωρήσει από τον Πειραιά με καράβι 33.837 άτομα και 6.078 αυτοκίνητα. Φέτος η κίνηση είναι σημαντική, αλλά περίπου στο 60% της περσινής. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι νέοι φέτος, καθώς οι μεγαλύτεροι έχουν θορυβηθεί με την έξαρση των κρουσμάτων, αλλά και μέσα στην οικονομική κρίση της πανδημίας, στηρίζουν οικονομικά τους νέους για να χαρούν τουλάχιστον εκείνοι τις διακοπές τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι