ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκτέλεσαν στη Ζάκυνθο άτομο που είχε γλιτώσει σε ενέδρα – Που στρέφονται οι έρευνες

Παραδόθηκε το "μάτι" των εκτελεστών του ζεύγους Κορφιάτη

Συγκλονίζει η εν ψυχρώ δολοφονία επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε γλιτώσει από ενέδρα που στήθηκε εναντίον του και στην οποία είχε σκοτωθεί τότε η σύζυγός του. Η εκτέλεση έγινε μέσα σε λογιστικό γραφείο, όπου τραυματίστηκε  και ένας από τους ιδιοκτήτες του. Σύμφωνα με την αστυνομία εντοπίστηκαν το όχημα και το όπλο των δραστών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και διά θαλάσσης.

Η επίθεση έγινε την ώρα που ο 54χρονοςς επιχειρηματίας Διονύσης Κορφιάτης, από τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου, είχε πάει σε λογιστικό γραφείο στην πόλη της Ζακύνθου, για να συζητήσει την ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ενώ βρισκόταν μέσα στο γραφείο, άγνωστος άνδρας άρχισε να πυροβολεί έξω από την τζαμαρία προς το μέρος του. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι δράστες τον “γάζωσαν” με δέκα σφαίρες.

Από τα πυρά τραυματίστηκε θανάσιμα ο 54χρονος και ελαφρά ο ένας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου, ο οποίος μετέβη στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν ασθενοφόρο και αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλλεξαν υλικό που πιθανόν να τους φανεί χρήσιμο στις έρευνες.

Τι δείχνει η εκτέλεση στη Ζάκυνθο

Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου έναν χρόνο, τον περασμένο Ιούνιο, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα είχαν πυροβολήσει και πάλι εναντίον του επιχειρηματία. Σε εκείνη την επίθεση είχε σκοτωθεί η σύζυγός του, Χριστίνα Κλουτσινιώτη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσε ξενοδοχείο στον Λαγανά, ενώ ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Τότε, ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης και να φτάσει στο σπίτι ενός φίλου του, λίγα μέτρα πιο κάτω, όπου ζήτησε βοήθεια. Στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι είχε δεχθεί τρεις σφαίρες. Ο 54χρονος είχε νοσηλευτεί τότε σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά κατάφερε να επιζήσει.

Οι αστυνομικοί, αξιολογώντας πτυχές από το “βαρύ” παρελθόν του θύματος, εκτιμούν ότι πίσω από την δολοφονία βρίσκονται πιθανότατα παλιά μπλεξίματα του θύματος, χωρίς να αποκλείουν ακόμα και “πληρωμένο συμβόλαιο”. Μετά την περσινή επίθεση άλλωστε, το ίδιο το θύμα φέρεται να θεωρούσε ότι είναι ο επόμενος στόχος.

Με παρελθόν το θύμα

Στο παρελθόν του επιχειρηματία είχαν επικεντρωθεί οι αστυνομικοί, ήδη από την πρώτη επίθεση, όταν σκοτώθηκε η 37χρονη σύζυγός του, καθώς είχε αποκαλυφθεί ότι το όνομα του είχε εμπλακεί σε πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις που απασχόλησαν το νησί. Όπως μάλιστα είχε γίνει γνωστό τότε, ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει τα τελευταία χρόνια στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την δράση κυκλωμάτων της νύχτας, που για πολλά χρόνια πουλούσαν προστασία και μετείχαν σε εκβιασμούς, εμπρησμούς και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 54χρονος υπήρξε και βασικός μάρτυρας κατηγορίας, σε δίκη που έγινε στην Πάτρα, για τη ληστεία σε βάρος γνωστού επιχειρηματία του νησιού με λεία 550.000 ευρώ. Σε αυτήν μάλιστα την υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει σάλο, είχαν καταδικαστεί ένας αλλοδαπός σε 19 χρόνια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός και σε 20 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός, ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος φέρεται πως οργάνωσε τη ληστεία.

Το θύμα φέρεται να είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης, ενώ καθοριστική για την έκβασή της ήταν η κατάθεσή του στο δικαστήριο. Επίσης, πριν περίπου δύο χρόνια, φέρεται ότι είχε ενημερώσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για κύκλωμα αλλοδαπών ποινικών, το οποίο θα προχωρούσε στην ανατίναξη ΑΤΜ στο νησί. Κάτι που τελικά έγινε.

Ο επιχειρηματίας διατηρούσε ξενοδοχείο και τουριστικό «υποβρύχιο» σκάφος στην περιοχή του Λαγανά. Επίσης είχε καταδικασθεί πριν μερικά χρόνια, από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, επειδή σε κατάλυμα του είχαν βρεθεί όπλα που σχετίζονταν με την δράση Αλβανών ποινικών, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για ληστείες στη Ζάκυνθο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι