Εξώδικο μεταξύ προέδρων ιατρικών συλλόγων για το πρόβλημα στα νοσοκομεία

Εξώδικο μεταξύ προέδρων ιατρικών συλλόγων για το πρόβλημα στα νοσοκομεία

Εξώδικο στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, για τις καταγγελίες του τελευταίου, ότι ιδιώτες γιατροί που εντάχθηκαν σε νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας,  εισέπραξαν αρνητική υποδοχή από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, έστειλε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ότι «έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε σε αυτή τη φάση».  Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στο θέμα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την ανταπόκριση ή όχι των γιατρών του ιδιωτικού τομέα, στο κάλεσμα να ενταχθούν με ειδικές συμβάσεις στο ΕΣΥ για τη μάχη κατά του κορονοϊού, κατήγγειλε ότι συνάδελφοί του, του ιδιωτικού τομέα,  που προσήλθαν στα νοσοκομεία, ένιωσαν ανεπιθύμητοι.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αισθάνονται “ριγμένοι” σε όλη αυτή την περιπέτεια υγείας και θεωρούν ότι δίνουν άνιση μάχη και ότι το δημόσιο πρέπει να κάνει προσλήψεις αντί να ζητεί συνδρομή εκτάκτως από ιδιώτες.

Η κα Παγώνη από πλευράς της ένιωσε ότι όσα είπε ο κ.Εξαδάκτυλος συνιστούν προσβολή για τους νοσοκομειακού γιατρούς και ζήτησε να μάθει σε ποια νοσοκομεία έγινε αυτό. Δήλωσε δε ότι «ο πρόεδρος του ΠΙΣ διασπά τους γιατρούς σε νοσοκομειακούς και ιδιώτες. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει αυτή την εποχή. Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν μου απάντησε. Μας προσβάλλει ως Ένωση. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη από την ΕΙΝΑΠ»,  είπε.

Η κα Παγώνη, χαρακτήρισε επίσης ως «ντροπή» το περιστατικό μη ενοικίασης σπιτιού σε νοσηλεύτρια, επειδή οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας φοβούνταν να μπουν στο ασανσέρ του σπιτιού τους.

 

«Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή. Έχουμε πρόβλημα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Δεν ασχολούμαι με ασήμαντα πράγματα», είπε για το εξώδικο ο κ. Εξαδάκτυλος.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx