Μπορέλ: Μάλλον χειρότερα παρά καλύτερα τα πράγματα με την Τουρκία

Μπορέλ: Μάλλον χειρότερα παρά καλύτερα τα πράγματα με την Τουρκία

Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ στην Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια Ζοζέπ Μπορέλ, είπε ότι η κατάσταση με την Τουρκία έχει χειροτερέψει.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών πιστεύουν ότι δεν έχουμε δει θεμελιώδη αλλαγή κατεύθυνσης στη συμπεριφορά της Τουρκίας. Αντιθέτως, από πολλές πλευρές, η κατάσταση έχει χειροτερέψει» σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η αξιολόγηση της Τουρκίας από την πλευρά των υπουργών δεν είναι θετική» και ότι «κάθε υπουργός θα ενημερώσει τον επικεφαλής της κυβέρνησής του πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx