Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική… “Πνίγηκαν” τα δυτικά προάστια

Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική… “Πνίγηκαν” τα δυτικά προάστια

Ισχυρή καταιγίδα σημειώνεται αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές της Αττικής, με την κακοκαιρία να δείχνει τα «δόντια» της. Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταρρακτώδης είναι η βροχόπτωση που σημειώνεται αυτή την ώρα στον Πειραιά, τον Άνω Κορυδαλλό, το Χαϊδάρι, την Πάρνηθα και τα Άνω Λιόσια. Παράλληλα, ισχυρές είναι οι βροχές στα Βίλια και τη Νίκαια.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και σε πολλές, άλλες περιοχές της χώρας σε συμφωνία με το έκτακτο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος θα είναι οι πρώτες που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία σήμερα.

Από αργά το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν:
-Κυκλάδες
-Κρήτη
-Νησιά ανατολικού Αιγαίου
-Δωδεκάνησα

Από το μεσημέρι αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά, ενώ στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Από αργά το βράδυ της Παρασκευής ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει νέα επιδείνωση στην δυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους μπορεί να είναι ισχυρές και να συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν, αρχικά, από νότιες διευθύνσεις με ένταση από 6 έως 8 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και στραφούν σε νοτιοδυτικούς με μέγιστη τιμή τα 6. Ακόμα, στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση από 3 έως 5 και, τοπικά, μέχρι 6 μποφόρ, σύμφωνα με το ΕΑΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx