Η Κομισιόν ενέκρινε το πιστοποιητικό εμβολιασμού για καθαρά ιατρικούς σκοπούς

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η Κομισιόν ενέκρινε για αμιγώς ιατρικούς σκοπούς το πιστοποιητικό εμβολιασμού που είχε εισηγηθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός και έδωσε κατευθυντήριες γραμμές ώστε αυτό να είναι ομοιόμορφο και “κοινής αποδοχής” στα κράτη – μέλη ως προς το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν θα πρέπει να διασφαλίζεται η γνησιότητα και η εγκυρότητα των πιστοποιητικών, για το οποίο θα συνεχιστούν οι εργασίες στο δίκτυο eHealth, συμπεριλαμβανομένου του περαιτέρω προσδιορισμού των απαραίτητων μέτρων προστασίας δεδομένων και ασφάλειας. Στο πιστοποιητικό θα αναγράφονται ελάχιστα προσωπικά στοιχεία.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, σημείωσε: «Χαιρετίζω την έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών για την πιστοποίηση του εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς» και συμπλήρωσε ότι «τα διαλειτουργικά (σ.σ. σε όλες τις χώρες) πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και αφού το ξεπεράσουμε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx