Κανόνες συμπεριφοράς τύπου Covid στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κανόνες συμπεριφοράς τύπου Covid στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Κατερίνα Σταματελοπούλου

Κώδικας με κανόνες συμπεριφοράς για το τι πρέπει να κάνουν ή να μην κάνουν οι θεατές, αλλά και οι αθλητές, θα υπάρχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η πιο μεγάλη αθλητική γιορτή μάλλον θα είναι και η πιο βουβή…

Η διοργάνωση είχε ακυρωθεί το 2020 λόγω της πανδημίας και μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι του 2021. Έτσι λοιπόν οι Ολυμπιακοί αγώνες θα διεξαχθούν από 23 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, έχουν οριστεί για τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Καθώς η πανδημία είναι ακόμα εδώ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή και οι Ιάπωνες διοργανωτές, αποκάλυψαν ένα πρώτο δείγμα κανόνων συμπεριφοράς, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες κρουσμάτων Covid-19 στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες δεν θα υπάρχουν “περιττές μορφές σωματικής επαφής, όπως αγκαλιές ή  χειραψίες”, ανάμεσα στους αθλητές. Όσον αφορά τους οπαδούς και τους θεατές των αγώνων  καλούνται να υποστηρίξουν τους αθλητές με χειροκρότημα, αντί να πανηγυρίζουν, να τραγουδούν ή να φωνάζουν. Η ΔΟΕ δήλωσε ότι θα δοθούν αναλυτικότερες λεπτομέρειες για αθλητές και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, αξιωματούχους και θεατές το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα πάντως με την πρώτη συνέντευξη τύπου, οι αθλητές και οι αξιωματούχοι θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου παντού και πάντα, εκτός από την ώρα του φαγητού και του… ύπνου. Ενώ θα απαγορεύονται “περιττές μορφές σωματικής επαφής” όπως αγκαλιές, και χειραψίες.

Θα πρέπει επίσης να ζητούν άδεια πριν χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες. Σε αντίθεση με την προ πανδημίας Ολυμπιακούς αγώνες δεν θα επιτρέπεται στους αθλητές να επισκέπτονται χώρους ως θεατές. Και βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα συνεχόμενα τεστ για Covid-19 που θα γίνονται κάθε 4 μέρες

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι