ΘΕΜΑ

Δολοφονίες με απρόσμενα όπλα

Δολοφονίες με απρόσμενα όπλα,Όλγα Μαύρου

Με την επίθεση ιερέα σε συναδέλφους του που επάνω τους πετούσε καυστικό υγρό εν είδει αγιασμού, άνοιξε πάλι η συζήτηση για την απαγόρευση διάθεσης καυστικών υγρών, καθώς αυτά γίνονται όπλα στα χέρια διαταραγμένων ή και φυσιολογικής διανοητικής κατάστασης ατόμων που συνειδητά θέλουν να βλάψουν ή και να σκοτώσουν άλλους.

Στην πράξη όμως άνθρωποι δολοφονούνται και με ΙΧ ή φορτηγά, μέσα που χρησιμοποίησαν  τζιχαντιστές στη Γαλλία και στο Βερολίνο το 2016, ή με κουζινομάχαιρα που βρίσκονται σε κάθε σπίτι ή με μια πέτρα που βρίσκει κάποιος το δρόμο. Όταν κάποιος έχει την πρόθεση να σκοτώσει, σε όπλο μετατρέπονται τα πάντα, με πιο εύκαιρο όπλο τα ίδια του τα χέρια αν έχει σωματική ρώμη.

Από τον χιμπατζή που έχει ως όπλο το χέρι και τα δόντια του ή πέτρες μέχρι τον ψυχασθενή Ιάπωνα που επί πέντε χρόνια παρασκεύαζε το αέριο σαρίν για να σκοτώσει κόσμο στο μετρό του Τόκιο έχουν αλλάξει πολλά, όχι όμως και η ικανότητα του ατόμου να σκοτώνει με οποιοδήποτε μέσο, άπαξ και το έχει αποφασίσει.

Μέχρι το 1915 κανείς δεν είχε διανοηθεί ότι θα μπορούσε να σκοτώσει με χλωρίνη, αλλά το πρωτοέκαναν οι Γερμανοί για να σκοτώσουν Γάλλους. Και όταν δεν επετράπη σε   θανατοποινίτη να δει τη μητέρα του, αυτός σκότωσε έναν φύλακα με ακονισμένο κουτάλι. Αν πρόκειται δε για προμελέτη, τα μέσα είναι αμέτρητα. Ένας γιατρός ή νοσηλευτής ή φαρμακοποιός μπορεί να σκοτώσει με πάμπολλους τρόπους καθώς γνωρίζει κάθε ανατομική λεπτομέρεια στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και νομιμότατα φάρμακα που σκοτώνουν αν δοθούν στον λάθος άνθρωπο.

Η φαντασία του δολοφόνου

Περίπου το 80% αυτών των γνώσεων τις έχει πλέον και ο οποιοσδήποτε μελετά το θέμα στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει ούτε ένα όργανο ή εργαλείο ή αντικείμενο που να μην μπορεί να γίνει φονικό. Ένας 63χρονος μουσικός στο Τέξας σκότωσε τη γυναίκα του χτυπώντας την με ένα μπάντζο, όπως θα μπορούσε να τη σκοτώσει και με μια καρέκλα, ένας Βρετανός δολοφονήθηκε από άγνωστο που τον χτύπησε στο κεφάλι με μια πολύ ξερή φραντζόλα, ένας ντελιβεράς έσυρε μια κοπέλα με το κολάρο του σκύλου της και τελικά την έβαλε στην τουαλέτα του σπιτιού της.

Την αποτελείωσε κλίνοντας με δύναμη το καπάκι της τουαλέτας. Και υπάρχουν και απίστευτα κακές συμπτώσεις, όπως ενός 38χρονου Βρετανού που τελικά αθωώθηκε από την κατηγορία του φόνου και δικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας: νευριασμένος είχε χτυπήσει το θύμα με ένα κουτάλι του γλυκού στο κεφάλι και έτυχε δυστυχώς να προκαλέσει ρήξη σε αρτηρία. Επίσης πολλοί φόνοι έχουν γίνει με τηγάνια καθώς είναι βαριά και έχουν λαβή.

Ένας 16χρονος για να αμυνθεί σε βιασμό 55χρονου, τον σκότωσε με ένα γυάλινο βάζο τουρσί και όταν αυτό έσπασε, εν συνεχεία ο έφηβος μαχαίρωσε τον άνδρα με τα σπασμένα γυαλιά. Άνθρωποι έχουν σκοτωθεί με το δράστη να χρησιμοποιεί πυροσβεστήρα, καρέκλα, με αυτόματο καρφωτικό μηχάνημα, κατσαβίδια, φωτιστικά κ.λπ. Φοιτητής Ιστορίας σκότωσε συμφοιτήτρια του στη Βρετανία πλήττοντάς την μανιωδώς με ένα κοινό στιλό, μια 47χρονη σκότωσε τον εραστή της πάνω σε καβγά βγάζοντας το προσθετικό της πόδι και χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Τα λοιπά ιδιόρρυθμα περιστατικά

Έχουν γίνει φόνοι με όπλο μια κονσόλα του Xbox και μια 20χρονη σκότωσε τον εραστή της με γόβα στιλέτο. Μια 30χρονη έπνιξε τον σύντροφό της με το στήθος της αλλά δεν αποδείχθηκε δόλος, παρότι ο άνδρας καλούσε σε βοήθεια. Η δράστιδα ήταν μεθυσμένη και οι αστυνομικοί την βρήκαν κοιμισμένη πάνω στο νεκρό… Αλλά και μια 33χρονη Γερμανίδα αποπειράθηκε να σκοτώσει τον σύντροφό της με το extra large στήθος της. H ίδια υποστήριξε ότι ήταν «ένα απλό ερωτικό παιχνίδι» αλλά εκείνος προσπαθούσε να φωνάξει ότι πνίγεται και εκείνη δεν σταματούσε.

Ο άνδρας κατάφερε να απελευθερωθεί και κατέφυγε σε διπλανό διαμέρισμα απ΄ όπου κάλεσε την αστυνομία και απαγγέλθηκε τελικά κατηγορία για απόπειρα φόνου. Η 33χρονη είχε αλλάξει συμπεριφορά από τότε που εκείνος βρήκε δουλειά σε ένα πολύ μεγάλο δικηγορικό γραφείο. Του εκμυστηρεύθηκε «ήθελα ο θάνατός σου να είναι όσο το δυνατόν πιο ηδονικός», αλλά αυτό είναι κάτι που η ίδια δεν παραδέχθηκε στην απολογία της στον ανακριτή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι