Εγχείρηση ανοιχτού κρανίου… μετά μουσικής! (video)

Εγχείρηση ανοιχτού κρανίου... μετά μουσικής! (video)

Μία πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρηση έγινε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. 37χρονος ασθενής που βρίσκεται στο χειρουργικό τραπέζι για την αφαίρεση όγκου από το κρανίο του, συνοδεύει την επέμβαση με ήχους από πενιές μπουζουκιού που παίζουν τον ρυθμό από παλιά λαϊκά τραγούδια. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κύρτσο με καταγωγή από τη Βέροια, που με μερική αναισθησία και με το μπουζούκι του εντυπωσίασε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

 «Βλέποντας βίντεο στο YouTube αντίστοιχων επεμβάσεων, είδα έναν άνδρα να χειρουργείται παίζοντας κιθάρα και κάποιον άλλον να παίζει βιολί την ώρα της εγχείρησης. Σκέφτηκα “γιατί όχι κι εγώ;”. Το πρότεινα στον γιατρό μου, αλλά δεν ήταν δυνατόν εκείνη τη χρονική στιγμή», δήλωσε ο 37χρονος για την πρώτη επέμβασή του. Όμως ο όγκος του επανεμφανίστηκε και οι γιατροί του φρόντισαν να γίνουν πραγματικότητα τα όσα χρειάζονταν για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του ασθενούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx