ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι λέει η Επιτροπή για τον εμβολιασμό των παιδιών

Τι λέει η Επιτροπή για τον εμβολιασμό των παιδιών

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά που νοσούν με Covid-19 ανακοίνωσε κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Το ποσοστό που αφορούσε σε κρούσματα παιδιών εκτοξεύθηκε από το 7,5% τον Μάιο που μας πέρασε στο 20% σήμερα, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία είναι κλειστά λόγω καλοκαιριού. Η γιατρός υπογράμμισε με την ευκαιρία την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών 12 με 17 ετών, πριν την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

«Την πρώτη χρονιά η μόνη προστασία ήταν τα ατομικά μέτρα πρόληψης, ενώ η δεύτερη χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη επιδημιολογική μεταβολή με τον υπερμεταδοτικό ιό της παραλλαγής Δέλτα, αλλά και την ύπαρξη του εμβολίου» υπογράμμισε η πρόεδρος της επιτροπής. Αναγνώρισε το γεγονός ότι κατά κύριο λόγο τα παιδιά νοσούν πιο ήπια, αναφέρθηκε όμως και στους λόγους που οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν ανακοινώσει τον εμβολιασμό τους.

«Ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 12-17 ετών συστήνεται για την προστασία του ίδιου του παιδιού, για τη θωράκιση του παιδιού ώστε πιο προστατευμένο να πάει στο σχολείο και να έχει συμμετοχή σε όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες, για τη μείωση της διασποράς, αλλά και για τη μείωση των ευκαιριών δημιουργίας νέων μεταλλάξεων. Ο εμβολιασμός μειώνει τις πιθανότητες για μεταλλάξεις» αναφέρει, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή, παρά τις σπάνιες παρενέργειες.

Προβληματισμός για τα παιδιά

Τέλος, αναφέρθηκε  σε μία νέα έρευνα αναφορικά με την ψυχολογική κατάσταση των ανήλικων παιδιών, που στερούνται του σχολικού περιβάλλοντος λόγω των lockdown. «Μια ανάλυση από 28 μελέτες, που περιλαμβάνουν πάνω από 280.000 νέους, έδειξε ότι 25% των παιδιών εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και το 20% συμπτωματολογία άγχους, κατά τη διάρκεια του lockdown» ανέφερε η γιατρός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παραμείνουν φέτος ανοιχτά τα σχολεία.

Εκτός αυτού, φαίνεται να προβληματίζει τους ειδικούς και το γεγονός ότι φαίνεται να αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdown οι περιπτώσεις παιδιών που παρουσίασαν υποτροπές σε περιπτώσεις ρευματοειδούς νεανικής αρθρίτιδας. Το μοτίβο αυτό φαίνεται να συνδέεται με την έλλειψη της φυσικής δραστηριότητας που βιώνουν οι νέοι λόγω της αναστολής των δραστηριοτήτων τους.

Το σχολείο πέραν από χώρο μάθησης και εκπαίδευσης αποτελεί για τα παιδιά και χώρο κοινωνικοποίησης, όπου μαθαίνουν να λειτουργούν στα πλαίσια μιας ομάδας και τηρώντας συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας. Η απομάκρυνση τους από τον χώρο αυτό και η αντικατάστασή του με την τηλεκπαίδευση, ήταν αναμενόμενο πως θα είχε συνέπειες και στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx