Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Σάββατο 22-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  1. Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές ημιορεινές περιοχές της χώρας. Παγερή νύχτα αναμένεται απόψε σε όλη την Ελλάδα.
  2. Στους -12 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα ορεινά του βορρά και -7 στα πεδινά. Εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες κρατούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο και στην Στερεά Ελλάδα
  3. ΕΟΔΥ: «Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η Όμικρον 2 συμπεριφέρεται διαφορετικά από την Όμικρον 1 ως προς την βαρύτητα της νόσου».
  4. «Υπάρχει έξαρση της ρητορικής της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία πλέον σε λεκτικό επίπεδο δεν τηρεί καν τα προσχήματα και θέτει υπό αμφισβήτηση κεκτημένα δεκαετιών, με εξωφρενικές αιτιάσεις, πέραν κάθε έννοιας λογικής και βεβαίως της διεθνούς νομιμότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νικος Δένδιας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στο Κεφάλαιο
  5. Άγνωστοι έριξαν μπογιές στην εκκλησία των Κάτω Πατησίων όπου λειτουργούσε ο ιερέας που διώκεται για βιασμό ανηλίκου κοριτσιού.
  6. Δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα καταγγέλλει ότι δεν της έγινε εξέταση αίματος, ενώ έπρεπε να είχε ληφθεί αίμα εντός 18 ωρών, ότι άργησε η εξέταση από ιατροδικαστή και ότι φέρονται να εστάλησαν τα ούρα προς ανάλυση στην Ελβετία, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον τρία κρατικά εργαστήρια για αυτή την υπόθεση και κάνουν την ανάλυση εντός μιας εβδομάδας. Παράλληλα τονίζει ότι 20 μέρες μετά την καταγγελία ακόμη δεν έχουν ληφθεί καταθέσεις από όσους συμμετείχαν στο πάρτι. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια έλαβε σήμερα την ανάλυση που δείχνει αν είχε ή δεν είχε δοθεί στην 24χρονη ναρκωτική ουσία.

Διεθνή

  • Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε «πεπεισμένος» ότι «δεν θα γίνει» παρείσφρηση ή εισβολή στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία και εξέφρασε την ευχή η διπλωματία να μπορέσει να οδηγήσει στην επίλυση της κρίσης στην οποία έχουν εμπλακεί η Ρωσία και οι ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.
  • Μεγάλη η οικολογική καταστροφή στο Περού, αλλά πλήγμα και για την αλιεία του, από την  διαρροή 6.000 βαρελιών αργού πετρελαίου από ισπανικό δεξαμενόπλοιο την περασμένη εβδομάδα. Οι Ισπανοί αποδίδουν το συμβάν στο τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη ηφαιστείου στα νησιά Τόνγκα.
  • Δημοσκόπηση φέρει τον Μακρόν ως νικητή των επόμενων προεδρικών εκλογών στη Γαλλία στις 10 και 24 Απριλίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx