Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Πέμπτη 24-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Ανησυχία για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία καθώς και για τους 120.000 ομογενείς στην Μαριούπολη – Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Η εισβολή στην Ουκρανία επηρεάζει αναπόφευκτα την Ελλάδα, αλλά «έχει εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και υπό επεξεργασία βρίσκονται σενάρια για την όσο το δυνατόν καλύτερη απορρόφηση των διακυμάνσεων στις τιμές ενέργεια», είπε – Μητσοτάκης στο ΚΥΣΕΑ: «Η Ελλάδα καταδικάζει την ωμή βία. Στην Ουκρανική κρίση δοκιμάζονται τα όρια του Διεθνούς Δικαίου, η ισχύς των Συνθηκών αλλά και το ίδιο το δικαίωμα των κρατών να ζουν ελεύθερα. Όπως και απειλούνται πολλά: από τη γεωπολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη μέχρι τη διεθνή ενεργειακή ισορροπία».
  • Κάηκε μητέρα με τα δύο μικρά παιδιά της, μάλλον από τη σόμπα του σπιτιού.
  • Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία η συνάντηση Μητσοτάκη και Ισραηλινού Προέδρου σήμερα, σε μια προσπάθεια του δεύτερου να αντισταθμίσει την προσέγγιση στην Τουρκία.
  • Νέες υπερπτήσεις τουρκικών F16 πάνω από τους Φούρνους Ικαρίας.
  • Συνολικά τέσσερις νεκροί ανασύρθηκαν από το ιταλικό φέρι, αλλά μόνον για έναν (τον πρώτο ανευρεθέντα) γνωρίζουμε ότι ήταν Έλληνας. Οι Έλληνες αγνοούμενοι ήταν αρχικά τρεις μεταξύ των δέκα.
  • «H κρίση στην Ουκρανία επιβάλλει να μην αυξηθούν τα επιτόκια και η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο Reuters
  • Κατρακύλα και στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα.
  • Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για 374 στο υπουγείο Μετανάστευσης, 822 στην ΑΑΔΕ και 284 στο υπουργείο Παιδείας
  • Άνδρας με κουκούλα επιτίθεται κρατώντας μαχαίρι σε γυναίκες στα Πατήσια –δεύτερο περιστατικό σε μια εβδομάδα. Η γυναίκα τραυματίσθηκε στο χέρι και πρόλαβε να απομακρυνθεί τρέχοντας.

Διεθνή

  • Στις 5 τα χαράματα άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία – Ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσονται σε όλη τη βορειοανατολική Ουκρανία ενώ βομβαρδίζονται και στρατιωτικές βάσεις σε άλλες περιοχές – Πολύς κόσμος σε καταφύγια – Περιορισμοί στις αναλήψεις, ουρές στα βενζινάδικα, ανησυχία για επάρκεια καυσίμων και τροφίμων – Η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να κλείσει τα Δαρδανέλια για τα ρωσικά πλοία – ΗΠΑ και ΕΕ απειλούν με επιπλέον κυρώσεις – Κίνα: «Δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε εισβολή χωρίς να λαμβάνουμε υπ΄όψη όλα τα δεδομένα».
  • Η Ουκρανία ανακοινώνει ότι έχουν σκοτωθεί 40 Ουκρανοί στρατιώτες και 10 πολίτες, και “50 Ρώσοι κατακτητές”, ενώ η Ρωσία αναφέρεται σε «ουκρανική προπαγάνδα και fake news τύπου Λευκών Κρανών για επιθέσεις μας σε αμάχους» και μεταφέρει ότι «πολλοί Ουκρανοί μεταπηδούν στο στρατόπεδο των αυτόνομων περιοχών» ενώ «χτυπήθηκαν από πυραύλους από την Μαριούπολη δύο εμπορικά μας πλοία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx