Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Δευτέρα 14-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 2 το μεσημέρι.

  • Ενημερώθηκαν τηλεφωνικά οι αρχηγοί των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – 25 παραβιάσεις μετά την συνάντηση – 150 ΙΧ έφυγαν από την Μαριούπολη – Πιέσεις Δένδια για την ασφαλή αναχώρηση του τελευταίου διπλωμάτη από τη Μαριούπολη, του Έλληνα προξένου.
  • Πανδημία: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ (μπορείτε να δειτε εδώ την έκθεση) καταγράφηκαν 70 θάνατοι (22 περισσότεροι από χθες), 22.694 κρούσματα (10.708 περισσότερα από χθες, παρότι έγιναν 90.000 λιγότερα τεστ, με θετικότητα στο 21%). Έγιναν 242 νέες εισαγωγές ασθενών (51 λιγότερες από χθες) και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 364 ασθενείς (8 περισσότεροι από χθες). Το 33% των διασωληνωμένων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ασθενείς. Δεν ανακοινώνεται ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στο σύνολο των νεκρών – Μπορείτε να δείτε και εδώ την πορεία της πανδημίας και Τα σημεία όπου θα διενεργούνται αύριο, Τρίτη, δωρεάν τεστ
  • Προβληματισμός στο υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς ακτοπλοϊκές εταιρείες προχωρούν σε περικοπές δρομολογίων, λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων.
  • Κατακόρυφη αύξηση σημείωσαν το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για το ενεργειακό κόστος, όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους οι οργανώσεις των καταναλωτών, σημειώνοντας ότι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με αφορμή και τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή.
  • 23χρονος με ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε στο ξύλο την γιαγιά του σε χωριό της Καβάλας.
  • Τι λέει ο δικηγόρος των γονέων που έχασαν τρεις κόρες σε τρία χρόνια – “Εξωτερικές παρεμβάσεις” στο σώμα του τρίτου παιδιού.
  • Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον ΕΟΠΥΥ.

Διεθνή

  • Ρώσοι καταγγέλλουν τους Ουκρανούς για έγκλημα πολέμου, καθώς σκοτώθηκαν 23 άμαχοι και τραυματίσθηκαν 18 από πύραυλο στο Ντονιέτσκ. Ουκρανοί καταγγέλλουν τους Ρώσους για έγκλημα πολέμου, καθώς σκοτώθηκε έγκυος με το μωρό της.
  • Νέα επικοινωνία Πούτιν και Ισραηλινού πρωθυπουργού – Κρεμλίνο: «Δεν ζητήσαμε τίποτα από την Κίνα» (αναφορικά με τις πληροφορίες για οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην οποία αναφέρονται από χθες οι Αμερικανοί, απειλώντας την Κίνα με κυρώσεις) – Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον πλήρη έλεγχο της Χερσώνας και της Μελιτόπολης και ότι «προχωρεί αργά για να μη σκοτώνει αμάχους σε πόλεις» και όχι επειδή συναντά μεγαλύτερη από την προβλεπομένη αντίσταση.
  • Εύσημα από τον Μπορέλ στα Σκόπια, επειδή επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία – Έχει χάσει τον ύπνο του ο Μακρόν με το Ουκρανικό, καθώς σχολιάζεται ότι είναι πλέον αγνώριστος!
  • Η Ρωσία από τις 15 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου ενδέχεται να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιταριού, σίκαλης, κριθαριού και καλαμποκιού.
  • Νέα Υόρκη: Αναζητούν άνδρα που σκοτώνει αστέγους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx