Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Πέμπτη 17-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Διαψεύδει το υπουργείο Άμυνας ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συζήτησε την ενεργειακή συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τον Τούρκο ομόλογό του.
  • Μέτρα ελάφρυνσης: Θα δοθούν για τη βενζίνη περίπου 40 ευρώ για ένα τρίμηνο σε όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ, 50 ευρώ σε όσους ζουν σε νησιά και 30 σε όσους έχουν δίκυκλα, ενώ προβλέπεται και επίδομα για όσους έχουν το ελάχιστο εισόδημα και συνέχιση της επιδότησης για το ρεύμα και το φυσικό αέριο – ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση μοιράζει αντίδωρο» – ΚΙΝΑΛ: «Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποφασίσθηκαν περισσότερα μέτρα στήριξης».
  • Θα ξαναδικασθεί ο 33χρονος ψυκτικός που σκότωσε με σφυρί πελάτισσά του μετά από λογομαχία για την επισκευή κλιματιστικού. Καταδικάσθηκε πρωτόδικα σε 15ετή κάθειρξη με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η δίκη θα επαναληφθεί επειδή η εισαγγελία άσκησε έφεση κρίνοντας ότι κακώς αναγνωρίσθηκε το προαναφερόμενο ελαφρυντικό.
  • 24χρονη ομογενής δολοφονήθηκε στο Λονγκ Άιλαντ από τον 35χρονο Αμερικανό πρώην σύζυγό της, ο οποίος εν συνεχεία αυτοκτόνησε.
  • Πέθανε σε ηλικία 76 ετών η πρώην βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου, αρχιτέκτων και πολιτικός. Είχε διαγραφεί από τη ΝΔ επειδή υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής που εισηγήθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου το 2011, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε αυτό να καταψηφιστεί.

Διεθνή

  • «Εγκληματία πολέμου» χαρακτήρισε τον Πούτιν ο Μπάιντεν, και το Κρεμλίνο απαντά «μιλάνε αυτοί που εξαφάνισαν την Χιροσίμα και δεν δικάσθηκαν ποτέ για όσα διέπραξαν εναντίον αμάχων κατά τις επεμβάσεις τους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τη Συρία» – Τραμπ: «Με εξέπληξε ο Πούτιν, πίστευα ότι συγκέντρωνε στρατεύματα για το θεαθήναι και για να έχει διαπραγματευτικό ατού» – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.
  • Στην Ουκρανία σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
  • Τέσσερις νεκροί και εκατό τραυματίες από τον χθεσινό μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία, στα ανοιχτά της περιφέρειας Φουκουσίμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx