Για “συνεκμετάλλευση” μίλησε ο Ακάρ υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ

"Δεν ήξερε" ο Ακάρ για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο!

Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται  ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μίλησε για “συνεκμετάλλευση” των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο με τον Έλληνα ομόλογο του, στην σύντομη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, με πηγές του ΥΠΕΘΑ να δηλώνουν άγνοια”.

Σύμφωνα με το TRTHaber, ο Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και ερωτηθείς για την κατάσταση στις σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας εσχάτως, απάντησε: «Διεξάγουμε τις συνομιλίες μας ειλικρινά, ανοιχτά, ειλικρινά και με διαφάνεια».

«Είναι σημαντικό για την ευημερία των ανθρώπων των δύο χωρών και το μοίρασμα των ομορφιών και των πλούτων του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης αυτών, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας και με αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν οι συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγισή μας» είπε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα πάντα με το TRTHaber.

Υπενθυμίζεται πως το ΥΠΕΘΑ είχε ανακοινώσει χθες, 16/3/2022, μετά τη σύντομη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ, πως «κατά τη συνάντηση του ΥΕΘΑ με τον Τούρκο Υπουργό, υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι