ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης

Ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης

Τελεσίγραφο έδωσαν οι Ρώσοι για την παράδοση της Μαριούπολης. Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ria, η Ουκρανία καλείται να δώσει την απάντησή της για παράδοση της Μαριούπολης μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Νωρίτερα ο Bλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συμφωνήσει να συναντήσει ο ίδιος τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως αναφέρει το BBC, ο Πούτιν φέρεται «έτοιμος να μιλήσει» στον Ουκρανό πρόεδρο, αφότου ο τελευταίος κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα για εγκλήματα πολέμου.

Ωστόσο, η Ουκρανή υπηρεσιακή πρωθυπουργός Olha Stefanishyna ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία «δεν θα παραχωρήσει σε καμία περίπτωση» εδάφη της στη Ρωσία. Η είδηση έρχεται την ώρα που ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει να μιλήσει απευθείας με τον Πούτιν, προειδοποιώντας ότι εάν οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν έχουν αίσιο τέλος, τότε «πάμε για τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Νωρίτερα σε συνέντευξη του στο CNN, ο Ζελένσκι δήλωσε έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν, ωστόσο κλιμάκωσε την ρητορική του αναφέροντας πως αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μέχρι και Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.  «Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα δύο τελευταία χρόνια. Και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

«Ακόμα και αν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων -σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Οι ρωσικές δυνάμεις ήρθαν να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν. Και μπορούμε να αποδείξουμε με την αξιοπρέπεια του λαού μας και του στρατού μας ότι είμαστε σε θέση να καταφέρουμε (σ.σ.: εναντίον της Ρωσίας) ένα ισχυρό πλήγμα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Όμως, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σχήμα, οποιαδήποτε ευκαιρία για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε, τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τι δήλωσε ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Hürriyet ότι η Ρωσία και η Ουκρανία πλησιάζουν σε συμφωνία σε «κρίσιμα» ζητήματα και έχουν σχεδόν συμφωνήσει σε ορισμένα θέματα. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως ελπίζει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός εάν οι πλευρές δεν υπαναχωρήσουν από την πρόοδο που έχουν σημειώσει προς την επίτευξη συμφωνίας.

Με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera, ο Τούρκος προεδρικός σύμβουλος Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε ότι οι δύο πλευρές προσεγγίζουν στις θέσεις τους ως προς τέσσερα βασικά σημεία και ανέφερε την απαίτηση της Μόσχας από την Ουκρανία να εγκαταλείψει την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ, την αποστρατιωτικοποίηση, αυτό που το Κρεμλίνο αποκαλεί «αποναζιστικοποίηση» και την προστασία της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία.

Τόσο η Ουκρανία, όσο και η Δύση απορρίπτουν αυτές τις αναφορές του Κρεμλίνου για «νεο-Ναζί» ως αβάσιμη προπαγάνδα. Σημειώνουν, ότι το αφήγημα της Μόσχας αφορά την δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της Ουκρανίας. Ο σύμβουλος του Ερντογάν δήλωσε ότι τέτοιες αναφορές είναι προσβλητικές για το Κίεβο.

Ο Καλίν δήλωσε επίσης ότι μία διαρκής κατάπαυση του πυρός θα μπορέσει να επιτευχθεί έπειτα από συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Πούτιν. Αλλά πρόσθεσε ότι ο Πούτιν «θεωρεί» ότι οι θέσεις επί στρατηγικών θεμάτων, όπως η Κριμαία και το Ντονμπάς «δεν έχουν προσεγγίσει αρκετά για την πραγματοποίηση τέτοιας συνάντησης».

Όξυνση στην αντιπάθεσδση

Σε περαιτέρω όξυνση οδηγείται η αντιπαράθεση Δύσης-Ρωσίας, με επίκεντρο τον πόλεμο της Ουκρανίας και στοίχημα τις νέες διεθνείς ισορροπίες την επόμενη μέρα. Στο πεδίο, η Μόσχα ρίχνει τα πιο σύγχρονα οπλικά της συστήματα, υπερηχητικούς πυραύλους και τα τελευταίας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη, όμως στο έδαφος όπου οι μάχες γίνονται πλέον σώμα με σώμα. Στη Μαριούπολη, το Χάρκοβο και τα προάστια του Κιέβου, η υπεροπλία των ρωσικών δυνάμεων δεν αρκεί, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, για την επίτευξη των στόχων που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μαριούπολη, γεγονός που εμποδίζει ακόμη και τις προσπάθειες διάσωσης επιζώντων από τα χαλάσματα. Εκτιμάται ότι παραμένουν παγιδευμένοι εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ τους παιδιά, στα κτίρια που έχουν πληγεί από πυραύλους και βόμβες. Οι μάχες έχουν επεκταθεί στο κέντρο της πόλης και ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο σε δηλώσεις του χθες το βράδυ ανέφερε ότι «τα σωστικά συνεργεία το μόνο που καταφέρνουν είναι να απομακρύνουν ερείπια και να ανασύρουν ανθρώπους μόνο όταν υπάρχει σιγή των όπλων».

Ομάδα 19 παιδιών, στην πλειονότητά τους ορφανά, βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, εγκλωβισμένα σε σανατόριο της Μαριούπολης, σύμφωνα με συγγενείς τους και αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Παιδιά και έφηβοι, ηλικίας 4 έως 17 ετών, βρισκόταν σε αυτήν την κλινική που ειδικεύεται στη θεραπεία πνευμονικών παθήσεων, πριν αρχίσει η ρωσική επίθεση στις 24 Φεβρουαρίου. Πλέον «βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς οι κηδεμόνες τους δεν μπόρεσαν να τα πάρουν πίσω λόγω των μαχών σε αυτή την πόλη που βομβαρδίζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Αλεξέι Βολοστσούκ, ο οποίος κατέφερε να φύγει από τη Μαριούπολη και να φτάσει στη Ζαπορίζια.

Ισοπεδώθηκε η Μαριούπολη

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σχολείο, όπου είχαν βρει καταφύγιο 400 άτομα. Σε ενημέρωση στο Telegram, ανέφερε ότι το κτίριο καταστράφηκε και ότι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Στο σχολείο κατά την ίδια πηγή βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι «οι κατακτητές στόχευσαν σήμερα με άρμα κτίριο περίθαλψης ηλικιωμένων στην περιοχή του Λουγκάνσκ, κυνικά και εσκεμμένα», με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 56 άνθρωποι, στην πόλη Κρεμίνα, στα ανατολικά της Ουκρανίας. Η ουκρανική κρατική υπηρεσία έκτακτων αναγκών ανέφερε ακόμη ότι υπήρχαν 15 επιζώντες, οι οποίοι «απήχθησαν από τους κατακτητές και μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα στο Σβάτονε, στο Λουγκάνσκ, στο περιφερειακό γηροκομείο».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η πολιορκία της Μαριούπολης θα μείνει στην ιστορία για «τα εγκλήματα πολέμου» που διαπράχθηκαν από ρωσικά στρατεύματα. «Το να το κάνεις αυτό σε μια ειρηνική πόλη, αυτό που έκαναν οι κατακτητές, είναι ένας τρόμος που θα θυμόμαστε στους επόμενους αιώνες», είπε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την ουκρανική τηλεόραση οι ρωσικές δυνάμεις και οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές μεταφέρουν κατοίκους της Μαριούπολης στη Ρωσία. Η τύχη αυτών των ανθρώπων αγνοείται. Περισσότεροι από 300.000 άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, χωρίς τα βασικά αγαθά, τροφή και νερό, ενώ σύμφωνα με τις αναφορές της δημοτικής αρχής για τα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις και σε βασικά φάρμακα.

Το υπουργείο Αμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχασαν την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κάνει κλοιό γύρω από τη Μαριούπολη και δεν υπάρχει επικοινωνία με τις ουκρανικές μονάδες που βρίσκονται στην πόλη. Οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν τις θέσεις τους στην Οδησσό, προκειμένου να κρατήσουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ρωσικοί πύραυλοι “στιλέτα” Kh-472

Η Ρωσία έπληξε σήμερα την Ουκρανία με πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύθηκαν από πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ανακοινώθηκε επίσης ότι για δεύτερη ημέρα χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους για να πλήξει στόχους στην Ουκρανία, αυτή τη φορά για να καταστρέψει εγκαταστάσεις καυσίμων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας.

Δεκάδες νεκροί έχουν ανασυρθεί μετά από χτύπημα σε στρατόπεδο στο Μικολάιβ, χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με τις αναφορές των ουκρανικών αρχών, τουλάχιστον 200 στρατιώτες βρίσκονταν στους κοιτώνες την ώρα του βομβαρδισμού από έξι ρωσικούς πυραύλους. Η Μόσχα ανακοίνωσε χθες ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal, κατά ουκρανικής αποθήκης πυρομαχικών στο Ιβάνο Φρανκίφσκ, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλες απώλειες αμάχων, λόγων των σφοδρών βομβαρδισμών που έχουν εξαπολύσει οι ρωσικές δυνάμεις σε πολλές ουκρανικές πόλεις.

Νέα όπλα θα έχουν και οι ουκρανικές δυνάμεις με το νέο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ, που εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Πέρα από το πυραυλικό σύστημα Javelin, μεταξύ των πιο ισχυρών όπλων, περιλαμβάνονται επίσης 800 αντιαεροπορικά συστήματα Stringer, 100 drones και σύγχρονος ατομικός οπλισμός για τον στρατό, ειδικά για μάχες στις πόλεις. Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτιμά τις απώλειες των ρωσικών δυνάμεων σε 14.700 στρατιώτες.

Διπλωματικός αναβρασμός

Οι ΗΠΑ πιέζουν. όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με κάθε τρόπο το Πεκίνο να πάρει αποστάσεις από τη Μόσχα, κάτι που αποτυπώθηκε και μετά την τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν-Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή και τις διαρροές που ακολούθησαν από την Ουάσινγκτον το Σάββατο, αναφορικά με το ενδεχόμενο κυρώσεων που έχει ανοιχτό στο τραπέζι η αμερικανική κυβέρνηση. Το Πεκίνο, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους με την Ουάσινγκτον, παράλληλα όμως επιμένει να τηρεί ανοιχτούς όλους τους διαύλους με τη Μόσχα.

Αύριο θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας. Οι συνεδριάσεις είναι προπαρασκευαστικές της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου και της Συνόδου του ΝΑΤΟ την προηγούμενη. Στη συνεδρίαση Εξωτερικών Υποθέσεων έχει προσκληθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι και ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Νίκου Ποπέσκου.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο επιχειρεί ανοίγματα προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και την Ινδία, που τηρούν αποστάσεις από τη γραμμή της Δύσης, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ να δηλώνει ότι «πολλοί παίκτες δεν θα δεχόταν ποτέ να είναι το παγκόσμιο χωριό υπό την εξουσία του Αμερικανού σερίφη», όμως, τα ανοίγματα αυτά είναι αμφίβολο εάν μπορούν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα στην καμπή που έχουν βρεθεί οι σχέσεις Δύσης-Ρωσίας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα επισκέφθηκε χθες το Νέο Δελχί και είχε συνάντηση με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. Η Ινδία και η Ιαπωνία ανήκουν στην συμμαχία Quad (Τετραμερής Διάλογος για την Ασφάλεια), στην οποία συμμετέχουν επίσης οι ΗΠΑ και η Αυστραλία. Η Ινδία είναι η μόνη από τις τέσσερις χώρες της Quad που δεν έχει καταδικάσει την εισβολή. Στις κοινές δηλώσεις τους οι δύο πρωθυπουργοί «επέκριναν τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, παίρνοντας θέση ενάντια σε κάθε προσπάθεια μονομερούς αλλαγής του status quo που γίνεται με τη χρήση βίας και ισχύος», σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.

Η ουκρανική προεδρία κάλεσε χθες το βράδυ με επίσημη ανακοίνωση την Κίνα «να καταδικάσει την ρωσική βαρβαρότητα» στην Ουκρανία: «Η Κίνα μπορεί να είναι σημαντικό στοιχείο του παγκόσμιου συστήματος ασφαλείας, αν λάβει την σωστή απόφαση και υποστηρίξει τον συνασπισμό των πολιτισμένων χωρών καταδικάζοντας την ρωσική βαρβαρότητα», δήλωσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου Ζελένκσι και μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες με την Μόσχα. Ο Ποντόλιακ εκτίμησε ότι μπορεί μέσα σε δύο εβδομάδες να προκύψει συμφωνία, παρότι αναγνώρισε ότι τις δύο προηγούμενες εβδομάδες των συνομιλιών δεν επιτεύχθηκε μεγάλη πρόοδος.

 

Απαγόρευση κομμάτων στο Κίεβο

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας απαγόρευσε την πολιτική δράση 11 κομμάτων καθ’ όσο εφαρμόζεται στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια. Τα κόμματα αυτά της αντιπολίτευσης κρίθηκαν «φιλορωσικά». Την απόφαση ανακοίνωσε ο Ζελένσκι: «Οι δραστηριότητες των πολιτικών εκείνων που έχουν σκοπό τον διχασμό ή τη συνέργεια (με τη Ρωσία) δεν θα επιτύχουν και θα αντιμετωπιστούν πολύ σκληρά» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrayinska Pravda. Ανακοινώθηκε επίσης ότι υπεγράφη προεδρικό διάταγμα για την υπαγωγή όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων σε μία ενιαία «εθνική πλατφόρμα» για όσο καιρό διαρκέσει ο πόλεμος.

Η Μόσχα από την πλευρά της απέκλεισε για μία ακόμα φορά το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν-Ζελένσκι πριν διαμορφωθεί το τελικό κείμενο συμφωνίας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, «πριν να κάνουμε αναφορά σε συνάντηση των ηγετών, οι αντιπροσωπείες πρέπει να ετοιμάσουν και να συμφωνήσουν στο κείμενο μιας συνθήκης. Μετά από αυτό, η συνθήκη θα πρέπει να μονογραφηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών και να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις. Μετά από αυτό, η πιθανότητα μίας συνόδου μπορεί να συζητηθεί», όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

“Παράπλευρο” δίλημμα για Τουρκία

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να στείλει στην Ουκρανία για αεράμυνα συστοιχίες των ρωσικών αντιαεροπορικών/αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 που η Άγκυρα έχει αγοράσει από τη Ρωσία. Σε αντάλλαγμα, στο τραπέζι έπεσε η πρόταση η Τουρκία να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35, από το οποίο είχε αποκοπεί ακριβώς επειδή είχε προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών S-400. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ρήξη των σχέσεων της Μόσχας με την Άγκυρα, καθώς η συμφωνία για το αντιπυραυλικό σύστημα έχει όρους για την χρήση του μόνον από την Τουρκία.

«Η ιδέα προέκυψε όταν η Γουέντι Σέρμαν, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες» γράφει η αμερικανική εφημερίδα και προσθέτει ότι «οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι η πρόταση θα εξόργιζε τον Πούτιν». Τέλος σημειώνεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα Hürriyet ότι η Ρωσία και η Ουκρανία πλησιάζουν σε συμφωνία σε «κρίσιμα» ζητήματα και έχουν σχεδόν συμφωνήσει σε ορισμένα θέματα. Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης πως «ελπίζει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός εάν οι δύο πλευρές δεν υπαναχωρήσουν από την πρόοδο που έχουν σημειώσει προς την επίτευξη συμφωνίας».

Νέα μονάδα ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να στείλουν μία μονάδα μηχανοκίνητου πεζικού Stryker στη Βουλγαρία στον υπό νατοϊκή διοίκηση σχηματισμό μάχης που συγκροτείται με στόχο να ενισχυθεί η ανατολική του πτέρυγα του ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε χθες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πετκόφ, «Είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Πετκόφ σε συνέντευξη με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, που επισκέφθηκε τη Σόφια μετά την σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο σχηματισμός θα περιλαμβάνει στρατιώτες και από άλλες συμμαχικές χώρες.

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν πλέον εγκαταλείψει την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη το Σάββατο, ενώ σχεδόν 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύεται ότι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι. Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έως τώρα έχουν σκοτωθεί 112 παιδιά στον πόλεμο και άλλα 140 παιδιά έχουν τραυματιστεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx