Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο

Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο,

Σαφή μηνύματα απέστειλε η Αθήνα προς την Άγκυρα και την συνεχώς κλιμακούμενη προκλητικότητα της. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από  βήμα του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, σε μία αποστροφή του λόγου του είπε τα εξής: «Ελπίζω μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και νοοτροπία. Αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο». 

Λίγο νωρίτερα από το Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατήγγειλε τον τουρκικό αναθεωρητισμό, επισημαίνοντας την καίρια διαφορά της τρέχουσας κλιμάκωσης σε σχέση με τις εντάσεις του πρόσφατου παρελθόντος. «Αντιμετωπίζουμε περαιτέρω κλιμάκωση με αναθεωρητική ρητορική και απειλές από την γειτονική μας Τουρκία», είπε ο Δένδιας και πρόσθεσε: «Υπογραμμίζω την διαφορά από την στιγμή που η Τουρκία δημόσια και επανειλημμένα δήλωσε ότι θέλει να διακόψει κάθε δεσμό με την Ελλάδα και επίσης αφού αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς τους οποίους εμείς κατηγορηματικά απορρίπτουμε».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του επεσήμανε πως η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ κόστος αν αποτολμήσει στρατιωτική εμπλοκή. «Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι οι εντάσεις δεν προσφέρουν σε καμία πλευρά. Οι δυνατότητές μας αυτές είναι που αποθαρρύνουν την άλλη πλευρά από το να αποτολμήσει στρατιωτική εμπλοκή. Και αυτό διότι ξέρουν το βαρύ κόστος που θα αναγκάζονταν να πληρώσουν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα και αποφασιστικές». Αυτά ανέφερε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Manifesto.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι