Από τροφική δηλητηρίαση βρέθηκε στη ΜΕΘ ο Ηλίας Μαμαλάκης

Από τροφική δηλητηρίαση βρέθηκε στη ΜΕΘ ο Ηλίας Μαμαλάκης

Ο δημοφιλής σεφ Ηλίας Μαμαλάκης χρειάσθηκε άμεση εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Κύπρο, όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους. Η υγεία του βελτιώνεται και ο ίδιος δεν θέλησε μέχρι στιγμής να σχολιάσει το πώς βρέθηκε να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ομως σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ή αλλεργικό σοκ από τρόφιμο που κατανάλωσε ή τροφική δηλητηρίαση –στην πρώτη περίπτωση τον πείραξε κάποιο αλλεργιογόνο, ενώ στην δεύτερη περίπτωση κατανάλωσε αλλοιωμένο τρόφιμο.

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου, εκπρόσωπος Τύπου οργανισμού κρατικών Υπηρεσιών Υγείας της Κύπρου, μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, και είπε ότι ο 73χρονος Ηλίας Μαμαλάκης πήρε εξιτήριο από την εντατική και θα μεταφερθεί στον παθολογικό θάλαμο. «Η κατάσταση της υγείας του κ. Μαμαλάκη είναι πολύ καλή, η ψυχολογία του είναι πολύ καλή και είναι όσο μπορεί ευδιάθετος», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ανέφερε ότι το περιστατικό του κ. Μαμαλάκη ήταν πολύ σοβαρό και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε. Δεν θέλησε να απαντήσει, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο προφανώς, στο ερώτημα αν παρουσίασε αλλεργικό σοκ όταν είχε ήδη νοσηλευθεί για τροφική δηλητηρίαση ή όχι. «Ο,τι και να παρουσίασε, ήταν σοβαρό και γι΄ αυτό νοσηλεύθηκε άμεσα στην εντατική», αρκέσθηκε να πει.

Ο ίδιος ο σεφ είχε ανεβάσει από την περασμένη Κυριακή στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook μια φωτογραφία μέσα από την εντατική του κρατικού νοσοκομείου Λευκωσίας χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. «Από την εντατική του κρατικού νοσοκομείου Λευκωσίας τους χαιρετισμούς μου. Πάω καλά. Οι Κύπριοι είναι πολύ μπροστά στο ΕΣΥ. Ταχύτατοι, αποτελεσματικοί», έγραψε. Αργότερα συμπλήρωσε ότι θα ήθελε να μην του στέλνουν μηνύματα, γιατί «τον δυσκολεύουν»

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx