ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεκάδες νεκροί στο Ντνίπρο από χτύπημα πυραύλου σε πολυκατοικία (video)

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία - 14 νεκροί στο Ντνίπρο,

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων σε όλη την Ουκρανία εξαπέλυσαν χθες το βράδυ οι ρωσικές δυνάμεις με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στην πόλη Ντνίπρο, σε πολυκατοικία που επλήγη από πύραυλο, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται.

Αρκετές άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, του Χάρκοβο και της Οδησσού, βομβαρδίστηκαν επίσης, αλλά από εκεί δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Μεγάλο μέρος της Ουκρανίας βρίσκεται τώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού πύραυλοι έπληξαν υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας σε αρκετές πόλεις.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ρωσικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων θα μπορούσαν να σταματήσουν μόνο εάν οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας προμήθευαν τα απαραίτητα όπλα. «Αυτά τα όπλα που βρίσκονται στις αποθήκες των εταίρων μας και τα οποία οι στρατιώτες μας περιμένουν τόσο πολύ, θα βοηθούσαν την Ουκρανία να σταματήσει αυτές τις επιθέσεις των Ρώσων», είπε στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν περισσότερους από 20 από τους 30 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της Ουκρανίας. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε τον ρωσισμό, όπως κάποτε ο ελεύθερος κόσμος σταμάτησε τον ναζισμό», τόνισε ο Ζελένσκι.

Το καταστροφικό χτύπημα στο Ντνίπρο έπληξε την είσοδο ενός εννιαώροφου κτιρίου, μετατρέποντας αρκετούς ορόφους σε ερείπια. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν 73 τραυματίες συμπεριλαμβανομένων 14 παιδιών, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι. Πλήθος συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την προσπάθεια διάσωσης στο σημείο, ενώ άλλοι ενώθηκαν με τους διασώστες σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση επιζώντων.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στο Ντνίπρο θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα: «Αγωνιζόμαστε για κάθε άνθρωπο, για κάθε ζωή». Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες γιατί η πολυκατοικία αποτέλεσε στόχο, καθώς βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την πλησιέστερη εγκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ δήλωσε χθες ότι θα στείλει άρματα Challengers, το κύριο άρμα μάχης του βρετανικού στρατού, στην Ουκρανία. Άρματα επίσης ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία απάντησε λέγοντας ότι η παροχή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε εντατικοποίηση των ρωσικών επιχειρήσεων και περισσότερες απώλειες αμάχων.

Οι μάχες στο μέτωπο του Ντονμπάς συνεχίζονται γύρω από το Μπαχμούτ ενώ και στο Σολεντάρ που έχει περάσει στις ρωσικές δυνάμεις, οι μάχες συνεχίζονται, σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx