ΑΠΟΨΗ

Οι νονοί της ημέρας!

Οι νονοί της ημέρας!

Η Αστυνομία νοσεί ημερησίως. Αντί να διώκει το οικονομικό έγκλημα, διαπλέκεται μαζί του και τμήμα της ηγεσίας της αποκομίζει μερίδιο. Σύμφωνα με αποκαλύψεις κινητών τηλεφώνων δύο κατά παραγγελίαν δολοφονηθέντων πρώην αστυνομικού και ιδιοκτήτου πρατηρίου καυσίμων, διαπιστώθηκαν συνομιλίες μεταξύ λαθρεμπόρων και ανωτάτων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως προκύπτει από τον επίμαχο διάλογο, επιδίωξη ήταν να γίνονται πλημμελείς έλεγχοι πρατηρίων καυσίμων από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα τα κυκλώματα λαθρεμπορίας να δρουν ανενόχλητα και να αποκομίζουν κέρδη από μη καταβαλλομένους φόρους υγρών καυσίμων, που φθάνουν το 70% της αξίας των. Της σχετικής ανακρίσεως επελήφθησαν δύο εισαγγελείς, είς προϊστάμενος Πρωτοδικείου και ο έτερος συνεπίκουρος του, κατ’ εντολή του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ισιδώρου Ντογιάκου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνομιλούν “κλέφτες κι αστυνόμοι”, αφού υπήρχε ανέκαθεν συνεργασία των, ως μέσου επαφής του κόσμου με τον υπόκοσμο. Αλλ’ αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας είναι η απουσία παντελώς ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ, άπαξ και καταργήθηκε η ετέρα αστυνομία, η Χωροφυλακή. Έτσι η Ελλάς, μαζί με την Αλβανία του Ενβέρ Χότζα, κατέληξε σε ένα, μοναδικό φορέα αστυνομεύσεως της χώρας, με 60.000 αστυνομικούς, πενιχρώς αμοιβόμενων, αλλά βεβαρημένων με πολλά αλλότρια καθήκοντα, όπως η έκδοση διαβατηρίων, επίδοση δικογράφων, διεξαγωγή χημικών, πολεοδομικών κι αγορανομικών ελέγχων και με τη προστασία… ασήμαντων προσώπων, που ουδένα διατρέχουν κίνδυνο ως λ.χ. πρώην υφυπουργίσκου που περιόδευε τον κόσμο όλον!

Πολλαπλοί παράγοντες διαφθοράς

Αντί της διερευνήσεως αδικημάτων του ποινικού κώδικος και διαφυλάξεως της δημοσίας τάξεως, οι σύγχρονοι “μπάτσοι” (από τους… μπάτσους-ραπίσματα που έριχναν στο παρελθόν οι αστυνόμοι στους ατακτούντες πολίτες) κατέστησαν, υπό την καθοδήγηση ΜΚΟ, προστάτες των λαθρομεταναστών και όχι των νομοταγών πολιτών στην Ελλάδα! Αφεύκτως η ανάθεση τόσων καθηκόντων εις ένα μονοπώλιο εξουσίας, προκαλεί καταχρήσεις σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας, ιδίως στα ανώτερα στελέχη που ευρίσκονται προ του φάσματος της συνταξιοδοτήσεως.

Συνεπώς, η ανάδειξη της ηγεσίας επί τη βάσει της επετηρίδος συνιστά άλλον ένα επιπλέον βαθμό διαφθοράς. Απανταχού του πολιτισμένου κόσμου, οι ηγεσίες των αστυνομιών αναδεικνύονται επί τη βάσει της αποδόσεως και όχι της αρχαιότητος. Οι σερίφηδες μάλιστα στην Αμερική, εκλέγονται υπό των πολιτών της εκάστοτε κομητείας.

Έτερος παράγων διαφθοράς είναι οι παρεμβάσεις των πολιτικών και κομμάτων στην άσκηση του αστυνομικού έργου. Φυσικώ τω λόγω, όταν ισχύει το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” των πολιτευτών και η απειλή της δυσμενούς μεταθέσεως, τα αστυνομικά όργανα εφαρμόζουν “δύο μέτρα και δύο σταθμά”: Επιείκεια για τους “εκλεκτούς” και αυστηρότητα για τους κλητούς. Έτσι όμως καταργείται η ισονομία στην δημοκρατία.

Τέλος, αλλά όχι εξαντλητικώς, υπάρχουν υπόγειες διαδρομές μεταξύ μεγάλων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και αστυνομικών που τις εξυπηρετούν προνομιακώς, με την ελπίδα προσλήψεως άμα τη αποστρατεία τους. Βεβαίως, δεν έχει κανείς απαίτηση στην σημερινή εποχή να είναι ο αστυνομικός ένας Ιαβέρης που διώκει απηνώς κάθε κατατρεγμένο και τελικά αν αποτύχει να συλλάβει τον Γιάννη-Αγιάννη, να ρίπτεται στον Σηκουάνα, όπως στους “Άθλιους” του Βίκτωρος Ουγκό. Εν τούτοις, η θεσμική εξυγίανση της Αστυνομίας είναι απαραίτητη εις ένα κράτος δικαίου, όπως θέλει να γίνει η Ελλάδα τον 21ο αιώνα, αφού απέτυχε στα προηγούμενα 200 χρόνια του “νεοθωμανικού” κράτους της. Εδώ σε θέλω Κυριάκο!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx