ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Πως ο Τσίπρας μπάλωσε το ρήγμα με τον Ανδρουλάκη

Πως ο Τσίπρας μπάλωσε το ρήγμα με τον Ανδρουλάκη, Σπύρος Γκουτζάνης

Τέρμα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφοντας στον ALPHA τον εκλογικό στόχο του: «Δεν θα υπάρξουν δύο εκλογές. Οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες μία φορά. Η πρώτη κάλπη θα δώσει καθαρή νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και θα υπάρξει δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης μακράς πνοής».

Για να μην μείνει αμφιβολία πρόσθεσε ότι «η τοποθέτηση Ανδρουλάκη -ότι θα κάνει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με τον νικητή των εκλογών-, δεν του χαλάει το σενάριο: «Κι εμείς αυτό λέμε», είπε ο κ. Τσίπρας. Πάντως μάζεψε τα περί «εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είχε πει αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου και ανέβασε το θερμόμετρο στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η ανασκευή ή η ερμηνεία του κ. Τσίπρα ενισχύει την εκτίμηση ότι «αρχικά της ξέφυγε της Πόπης Τσαπανίδου ή δεν κατάλαβε τι ακριβώς της είχαν πει». Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι θέλει να κλείσει το μέτωπο αυτό λέγοντας και την καλή κουβέντα του για τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Εμείς είπαμε αυτό που είχε πει και ο ίδιος, ότι ο κ. Μητσοτάκης τον παρακολουθούσε για να μπορεί να εκβιάζει το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι πράκτορας, η παρακολούθησή του είχε σκοπό να εκβιάζεται το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν το δέχθηκε, αντέδρασε, προσέφυγε στα αρμόδιο όργανα και το κατήγγειλε. Άλλοι, οι υπουργοί της ΝΔ κάναν την πάπια». Άφησε όμως και την μπηχτή: «Τώρα αν ο εκβιαστής και ο εκβιαζόμενος καθίσουν στο ίδιο τραπέζι είναι άλλης τάξης θέμα».

Και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι είναι δεύτερος; Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι «Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ασφαλές εργαλείο πρόβλεψης. Άλλωστε ακόμη και εκείνες δείχνουν ότι ένα ποσοστό γύρω στο 20% θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα. Οι εκλογές θα παιχθούν στην συμμετοχή και κυρίως των νέων, όπου η υπέροχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι συντριπτική».

Όσο για την οικονομική της κυβέρνησή του και τις υποσχέσεις του σε σχέση και με την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης είπε: «την πρώτη φορά συγκυβερνούσαμε με την τρόικα, όπως, για να είμαι δίκαιος και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μην συγκρίνουμε τις μνημονιακές συνθήκες με τις τωρινές του κ. Μητσοτάκη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx