Αφήνει το Eurofighter και πιάνει το Super Hornet η "ευρωπαϊκή" Γερμανία

-
1611
Αφήνει το Eurofighter και πιάνει το Super Hornet η

Γράφει ο Στέργιος Δ. Θεοφανίδης -

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel της 19ης Απριλίου (Πάσχα ορθοδόξων…), η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Annegret Kramp-Karrenbauer, ενημέρωσε μέσω e-mail τον Αμερικανό ομόλογό της, Mark Esper τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, για το ότι η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε την προμήθεια 45 μαχητικών αεροσκαφών F/A-18E/F Super Hornet.

Αν και το Spiegel δεν κατονομάζει την πηγή από την οποία προήλθε η εν λόγω πληροφορία, δεδομένου ότι επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Άμυνας δεν υπήρξε και ούτε έχει δημοσιευθεί επίσημα κάτι τέτοιο μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, θεωρείται ότι η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας είναι θέμα λίγων εβδομάδων…

Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, τα αεροσκάφη θα είναι 30 F/A-18E/F Super Hornet Block III πολλαπλών ρόλων και τα υπόλοιπα 15 θα είναι της έκδοσης EA-18G Growler. Εξειδικευμένες πλατφόρμες διεξαγωγής επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου δηλαδή.

Το γεγονός ότι τα Σωματεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα Eurofighter (όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στην Ιταλία και την Ισπανία!) στις τάξεις της Airbus Military, έχουν κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει τη γερμανική κυβέρνηση να συνεχίσει την παραγωγή του δικινητήριου ευρωπαϊκού μαχητικού, μέσω της παραγγελίας 70 τουλάχιστον μονάδων με δυνατότητες πολλαπλών ρόλων (Tranche 3 με νέο εξοπλισμό ηλεκτρονικών και ραντάρ AESA), με παράλληλη εφαρμογή τροποποιήσεων σε όλα τα αεροσκάφη της παρτίδας Tranche 2 που έχουν παραληφθεί, προκειμένου η γραμμές παραγωγής να μην κλείσουν, φαίνεται ότι δεν στάθηκε ικανή ώς συνθήκη για την επιβίωση του πολύπαθου προγράμματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο defence-point.gr

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.