DARKSTAR το νέο αμερικανικό μαχητικό από την ταινία Top Gun: Maverick

DARKSTAR το νέο αμερικανικό μαχητικό από την ταινία Top Gun: Maverick,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Γράφει ο Stefano D’Urso

Περίπου μια εβδομάδα αφότου το πολυαναμενόμενο “Top Gun: Maverick” βγήκε τελικά στους κινηματογράφους, το τμήμα Skunk Works της Lockheed Martin δημοσίευσε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη δημιουργία του πολυηχητικού αεροσκάφους Darkstar που εμφανίζεται στην ταινία. Την εμπλοκή των Skunk Works στο έργο είχε ήδη επιβεβαιώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin, James Taiclet, σε ανάρτησή του στο LinkedIn μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας. Τώρα, η εταιρεία πρόσθεσε στον ιστότοπό της μια σελίδα αφιερωμένη στο Top Gun και το μυστηριώδες Darkstar.

«Η Lockheed Martin Skunk Works αναπτύσσει τεχνολογίες για τις αυριανές προκλήσεις πριν καν εντοπιστεί η ανάγκη. Από τη δημιουργία δυνατοτήτων stealth για αποφυγή ραντάρ έως τα αεροπλάνα X και πολλές επαναστατικές τεχνολογίες ενδιάμεσα, η Skunk Works έχει μακρά παράδοση στην ταχεία ανάπτυξη διαρκούς καινοτομίας.

»Με την τεχνογνωσία της Skunk Works στην ανάπτυξη του ταχύτερου γνωστού αεροσκάφους σε συνδυασμό με το πάθος και την ενέργεια για τον καθορισμό του μέλλοντος της αεροδιαστημικής, οι δυνατότητες του Darkstar θα μπορούσαν να είναι κάτι περισσότερο από απλή φαντασία. Θα μπορούσαν να είναι πραγματικότητα…»

Αυτή η πρόταση είναι αρκετά αινιγματική, καθώς υπονοεί ότι το σχέδιο μπορεί να μην είναι εντελώς φανταστικό. Από την πρώτη εμφάνισή του στο δεύτερο τρέιλερ της ταινίας, πολλοί έχουν ήδη παρατηρήσει μια στενή ομοιότητα του Darkstar με τις πρωτότυπες εικόνες του υπερηχητικού αεροσκάφους SR-72. Όπως ίσως έχετε ήδη δει στην ταινία, το Darkstar έχει κομψά αεροδυναμικά σχήματα, με μικρά φτερά και διπλές κάθετα σταθερά.

Το αεροσκάφος είναι “χτισμένο” γύρω από το σύστημα πρόωσης με δύο στροβιλοκινητήρες και δύο scramjet. Υπάρχει επίσης ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που προέρχεται από ένα πραγματικό αεροσκάφος που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από την Skunk Works, το X-59 QueSST. Το πιλοτήριο, στην πραγματικότητα, δεν έχει ορατότητα προς τα εμπρός και στην ταινία ο Maverick βασίζεται σε ένα συνθετικό σύστημα όρασης για να δει τι υπάρχει μπροστά από το αεροσκάφος.

Στον ιστότοπο της LM συνεχίζει να λέει ότι όλη η δουλειά που σχετίζεται με το Darkstar έγινε κρυφά. Ο σχεδιασμός μετατράπηκε από ιδέα σε πραγματικότητα χάρη σε μια ομάδα σχεδιαστών, μηχανικών και προγραμματιστών μοντέλων αεροσκαφών, οι οποίοι συγκέντρωσαν την τεχνογνωσία τους για να αποκτήσουν γρήγορα ένα ρεαλιστικό μοντέλο αεροσκάφους με λειτουργικό πιλοτήριο, διατηρώντας το δομικά σταθερό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

  Ρήξη υπουργού Άμυνας-Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Το μοντέλο που κατασκεύασαν ήταν τόσο ακριβές που η Κίνα φέρεται να ξεγελάστηκε πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ένα πραγματικό πειραματικό αεροσκάφος και μάλιστα ανακατεύθυνε έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο για να το τραβήξει φωτογραφίες.

ΠΗΓΗ: ΤΗΕ AVIATIONIST

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι