Η Ελλάδα… παρακολουθεί τις παραβιάσεις των τουρκικών UAV

Η Ελλάδα...παρακολουθεί τις παραβιάσεις των τουρκικών UAV
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Είναι μέτρο αποτροπής η παρεμβολή των τουρκικών UAV στο Αιγαίο; Οπωσδήποτε όχι… Η ερώτηση και η απάντηση είναι απλές και ξεκάθαρες. Με την απάντηση να είναι κατηγορηματικά αρνητική όπως θα εξηγήσουμε. Έχει πραγματικά σημασία και πρέπει κατά απόλυτη προτεραιότητα να επισημανθεί, είναι ότι ενώ στο πρόβλημα των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, των παραβάσεων των κανόνων Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας

και των υπερπτήσεων από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατηγορίας MALE (ΑΝΚΑ και ΤΒ2 Bayraktar και προσεχώς και από δικινητήρια Αksungur και Akinci), η Ελλάδα έχει σαφώς μεγαλύτερα περιθώρια αποτελεσματικής αντίδρασης, προς οριστική επίλυσή του, επιλέγει παγίως την παθητική στάση και την απραξία.

Η ελληνική αυτή στάση, έχει οπωσδήποτε πολύ σοβαρές -εις βάρος της- συνέπειες. Έχει ήδη για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ελληνική άμυνα, αλλά και στην ασφάλεια συνολικά στο χώρο του Αιγαίου. Γιατί η Άγκυρα δεν έχει απλά εντάξει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της στο πλαίσιο της διαχρονικά παραβατικής της συμπεριφοράς και δραστηριότητας στο ευαίσθητο αυτό ελληνικό νησιωτικό χώρο.

Όπως πολύ εύστοχα σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα του in.gr που αναδημοσιεύθηκε στο DP “με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της συλλέγει πληροφορίες και εικόνα”. Παρακολουθεί δηλαδή σε καθημερινή βάση κάθε κίνηση και δραστηριότητα στα νησιά του Αιγαίου “τσαλαπατώντας” στην κυριολεξία θρασύτατα την ελληνική εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Δηλαδή η Τουρκία διενεργεί ανοικτά και απροκάλυπτα κατασκοπεία.

Για την εξέλιξη αυτή φυσικά υπεύθυνη δεν είναι ΜΟΝΟ η Άγκυρα. Ευθύνη φέρει, ίσως και μεγαλύτερη, και η Αθήνα. Που από την πρώτη κιόλας είσοδο τουρκικού UAV στο FIR Αθηνών (χωρίς κατάθεση σχεδίου πτήσης εννοείται…), όφειλε να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να πράξει ό,τι είναι υποχρεωμένη να πράξει με βάση το Διεθνές Δίκαιο (το οποίο σε κάθε ευκαιρία επικαλείται, υποστηρίζοντας ότι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής της…) και τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAΟ).

Διαβάστε τη συνέχεια στην πηγή: Defence Point

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι