Η μάχη για την Κωνσταντινούπολη - Πως θα αντιδράσει ο Ερντογάν

Βενιζέλος Κώστας
418
Η μάχη για την Κωνσταντινούπολη - Πως θα αντιδράσει ο Ερντογάν, Κώστας Βενιζέλος

Πώς θα αντιδράσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το σημερινό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη; Αυτό το ερώτημα, το οποίο απασχολεί ευρύτερα κυβερνήσεις εντός και εκτός της ΕΕ, δύσκολα μπορεί να απαντηθεί. Εάν κερδίσει, τότε, με την αλαζονεία που τον χαρακτηρίζει ενδέχεται να προχωρήσει στην εφαρμογή των σχεδιασμών του, θεωρώντας πως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Τούτο σημαίνει έναν αλαζονικό Ερντογάν που θα συνεχίσει να τα βάζει με όλους. Θα κινηθεί, δηλαδή, στη λογική του Ερντογάν, που στρέφεται εναντίον όλων.

Σε περίπτωση που θα χάσει τις εκλογές, που θα χάσει ένα προπύργιο του κόμματός του, ενδέχεται να ξεσπάσει. Όπως σημείωνε διπλωμάτης που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, δεν αποκλείεται σε περίπτωση ήττας ο Ερντογάν να απασφαλίσει. Το ανησυχητικό είναι πως στην Άγκυρα θεωρούν αδύνατο κρίκο την Κύπρο. Γι’ αυτό και εκφράζεται ανησυχία για τον τρόπο που ο ηγέτης της κατοχικής Τουρκίας θα ξεσπάσει εάν για δεύτερη φορά ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Εν τω μεταξύ, στα Κατεχόμενα σε ανοικτή και συνεχή αντιπαράθεση βρίσκονται ο Ακιντζί και Οζερσάι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο αξιωματούχοι του κατοχικού καθεστώτος, βρίσκονται σε μόνιμη σύγκρουση, σε σημείο που «οι φωνές τους ακούγονται μακριά», όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί. Ο λόγος είναι οι ψευδοεκλογές του Μαρτίου 2020, για την επιλογή ηγέτη του κατοχικού καθεστώτος.

Ο Οζερσάι έχοντας την εύνοια της Άγκυρας κόβει και ράβει μόνος του, εξαγγέλλει αποφάσεις (όπως αυτή με την Αμμόχωστο), προκαλώντας την αντίδραση του Ακιντζί. Αυτός αισθάνεται πιέσεις από διάφορες πλευρές και την απαξίωσή του από την Άγκυρα. Είναι σαφές πως με βάση τα σημερινά δεδομένα αμφότεροι θα είναι διεκδικητές για την 'προεδρία' του ψευδοκράτους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.