ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ουκρανικό: Κρανίου τόπος το Χάρκοβο – Νέο διάγγελμα Ζελένσκι

"Ανεπιθύμητος" στην Ουκρανία ο Γερμανός πρόεδρος

Σε νέα φάση μπαίνει ο πόλεμος της Ουκρανίας, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της εισβολής από την Ρωσία. Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν από τα ξημερώματα με ειδικές μονάδες την κατάληψη της πόλης Χάρκοβο, που αποτελεί το βιομηχανικό κέντρο στα βορειοανατολικά της χώρας. Αερομεταφερόμενες μονάδες, εισέβαλαν στο κέντρο και διεξάγονται μάχες σε πολλά σημεία.

Καθώς κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες απ’ τον βομβαρδισμό του Χάρκοβο που φαίνεται να ισοπέδωσε πολλά σημεία της πόλης, ο πρόεδρος Ζελένσκι απευθύνθηκε στον λαό της Ουκρανίας με νέο διάγγελμα. Σε αυτό αναφέρει ότι έχουν σκοτωθεί στην χώρα περισσότεροι από 6.000 Ρώσοι στρατιώτες, ενώ επιχείρησε να ανυψώσει το ψυχικό των Ουκρανών λέγοντας απευθυνόμενος στη Ρωσία ότι είναι αδύνατο να πάρει την χώρα τους.

Παράλληλα, πηγές απ’ τη Ρωσία αναφέρουν ότι η Μόσχα πήρε σήμερα Τετάρτη τελικά την απόφαση να διακόψει την πώληση τουριστικών πακέτων στις χώρες που της έχουν επιβάλλει κυρώσεις, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Την ίδια ώρα στο Ουκρανικό, σφίγγει ο κλοιός των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων γύρω από το Κίεβο, ενώ από χθες γίνονται πυραυλικές επιθέσεις σε στρατηγικής σημασίας υποδομές και κτίρια της ουκρανικής πρωτεύουσας. Μάχες διεξάγονται σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών αρχών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα διεθνή πρακτορεία σε πολλά μέτωπα στην Ουκρανία. Στη Μαριούπολη, αναφέρθηκαν αεροπορικές επιδρομές.

Μάχες μέσα στο Χάρκοβο

«Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν επιδρομή στο Χάρκοβο και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», κατά την ίδια πηγή. Είχε προηγηθεί σφοδρός βομβαρδισμός στο κέντρο της πόλης, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την πρωτεύσουσα με πληθυσμό 1,4 εκατομμύρια κατοίκους. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 100 κάτοικοι της Μαριούπολης (νοτιοανατολικά) έχουν τραυματιστεί εξαιτίας ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο. «Ο αριθμός των τραυματισμένων αμάχων μεγαλώνει καθημερινά», δήλωσε ο Μποϊτσένκο στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. «Στα νοσοκομεία μας νοσηλεύονται 128 άνθρωποι. Οι γιατροί μας δεν πάνε πλέον καν σπίτι τους», πρόσθεσε.

Σήμερα αναμένεται να γίνει προσπάθεια απομάκρυνσης από την Μαριούπολη δεκάδων Ελλήνων και Ομογενών που βρίσκονται στις νέες εγκαταστάσεις του προξενείου στα γραφεία του ΟΑΣΕ. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα φύγουν με λεωφορεία και αυτοκίνητα με προορισμό τη Μολδαβία. Ο πρόξενος όπως έγινε γνωστό θα παραμείνει στην πόλη.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους τη Χερσόνα.
Η Ουκρανία θα λάβει πυραύλους Stinger και Javelin από το εξωτερικό, όπως και άλλο ένα φορτίο τουρκικών drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών), δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολέκσι Ρέζνικοφ. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι «είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τουλάχιστον να βομβαρδίζουμε ανθρώπους, απλώς να σταματήσουμε τους βομβαρδισμούς και μετά να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Από την πλευρά της η Μόσχα υποστηρίζει πως δεν υπάρχει «καμιά επιθυμία από την πλευρά της Ουκρανίας» για την εξεύρεση δίκαιης και ισορροπημένης λύσης στα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, όπως δήλωσε ο Γκενάντι Γκατίλοφ, ο Ρώσος πρέσβης στην Διάσκεψη ΟΗΕ στη Γενεύη. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει χθες ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι του ρωσικού σχεδίου.

Χάρτη επιχειρήσεων από Λουκασένκο

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας ότι η χώρα του «δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας». Ο Λευκορώσος πρόεδρος παρουσίασε χάρτη στον οποίο εικονίζονται οι κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής, αλλά και σημεία στα οποία δεν έχει γίνεται ακόμα πόλεμος, στα δυτικά της χώρας. Διακρίνεται καθαρά στον χάρτη του Λουκασένκο, ένα νέο μέτωπο επίθεσης προς την Οδησσό και από εκεί προς τα σύνορα με τη Μολδαβία. Αγνωστο είναι αν ο Λουκασένκο αποκάλυψε κατά λάθος τα ρωσικά σχέδια ή έδωσε τον χάρτη στη δημοσιότητα μετά από συνεννόηση με τη Μόσχα.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό από το ουκρανικό δίκτυο NEXTA ότι σημειώθηκε έκρηξη στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης, που είναι και το κύριο λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ψηφοφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καλείται να ψηφίσει σήμερα, έπειτα από δύο ημέρες ομιλιών των μελών της, ένα σχέδιο απόφασης το οποίο καταδικάζει τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία και ζητεί την «άμεση απόσυρση» των ρωσικών δυνάμεων από τη χώρα.

Η Δύση και ο ΟΗΕ κατηγορούν τη Μόσχα ότι παραβίασε το άρθρο 2 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο αναφέρει ότι τα μέλη του θα πρέπει να αποφεύγουν τις απειλές και τη χρήση βίας για την επίλυση μιας κρίσης. Από την πλευρά της η Ρωσία απαντά ότι ασκεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως αυτό προβλέπεται στο άρθρο 51 της Χάρτας. Για να υιοθετηθεί το σχέδιο της απόφασης, θα πρέπει να λάβει τα δύο τρίτα των ψήφων των χωρών που θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, σε αντίθετη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ωστόσο θεωρείται κρίσιμη διπλωματικά για τις περαιτέρω ενέργειες της Δύσης. Εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει ισχυρή πλειοψηφία.

Νέα μέτρα από Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στο Καπιτώλιο κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να σηκωθούν όρθια για να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι «οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού». Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε “δικτάτορα”, είναι «πιο απομονωμένος παρά ποτέ». Ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα κλείσει την αμερικανικό εναέριο χώρο «σε όλες τις ρωσικές πτήσεις». Δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης συστήνει ειδική επιχειρησιακή ομάδα για να καταδιώξει Ρώσους «ολιγάρχες» για τα εγκλήματά τους και ότι οι ΗΠΑ, από κοινού με τους συμμάχους τους στην Ευρώπη, θα «βρουν και θα κατασχέσουν τα γιοτ, τα πολυτελή διαμερίσματά, τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι σκοπός της Ουάσινγκτον είναι να περιορίσει στο έπακρο την πρόσβαση της Ρωσίας σε τεχνολογικά μέσα, να μειώσει την οικονομική της ισχύ και να εξασθενίσει τον στρατό της τα επόμενα χρόνια. Ο Πούτιν μπορεί να έχει κέρδη στα πεδία των μαχών αλλά θα το πληρώσει ακριβά, είπε ο Μπάιντεν.

Στόχος το Κίεβο ο πύργος τηλεπικοινωνιών

Ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν χθες πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Από τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται έχουν διακοπεί τα σήματα των καναλιών στο Κίεβο ενώ ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν  την περιοχή γύρω από τον τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο

Νωρίτερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε προαναγγείλει ισχυρό χτύπημα στο Κίεβο, καλώντας τους κατοίκους που μένουν κοντά στα κεντρικά κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας να απομακρυνθούν. Καλούνται επίσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και όσοι έχουν στραφεί κατά της Ρωσίας.

Η Κίνα έτοιμη να μεσολαβήσει

Στο μεταξύ έτοιμη να μεσολαβήσει προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, δηλώνει η κυβέρνηση της Κίνας. Την Τρίτη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Wang Yiκαι του Ουκρανού ομολόγου του Ντμίτρο Κουλέμπα, οι οποίοι συζήτησαν τα δραματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία. Κατά τη συνομιλία των δύο διπλωματών, ο Κινέζος ΥΠΕΞ μετέφερε την πρόθεση του Πεκίνου να διαδραματίσει «έναν ρόλο» μεσολαβητή προς τη Ρωσία, ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία και να επιστρέψουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι της διπλωματίας.

Η κινεζική κυβέρνηση δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχη για τα χτυπήματα και τις απώλειες αμάχων». Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας τόνισε στον Ουκρανό ομόλογό του ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς της με την Ουκρανία.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης, το Πεκίνο «σέβεται την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών». Στην ανακοίνωση, ωστόσο, δεν υπάρχει αναφορά ή καταδίκη στη ρωσική εισβολή, ενώ δεν υπάρχει αναφορά ούτε στην αξίωση που προβάλει η Μόσχα για τη διεθνή αναγνώριση προσάρτησης της Κριμαίας ή για την ατονόμιση των περιοχών του Ντονμπάς.

Σε δήλωσή του, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ είπε ότι «ζήτησε από τον Wang Yi να χρησιμοποιήσει το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας για να αναγκάσει τη Ρωσία να σταματήσει την ένοπλη επιθετικότητά της εναντίον του ουκρανικού λαού». Ο Κουμπέλα πρόσθεσε ότι ο Κινέζος ομόλογός του τον διαβεβαίωσε «για την ετοιμότητα της Κίνας να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τερματίσει τον πόλεμο στο ουκρανικό έδαφος μέσω της διπλωματίας, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος που κατέχει ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Έκκληση Ζελένσκι στην ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απεύθυνε δραματική έκκληση στο Ευρωκοινοβούλιο, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του σώματος μέσω τηλεδιάσκεψης.Ζήτησε να γίνει δεκτή η χώρα του στην ΕΕ λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Πολεμάμε για τα δικαιώματά μας, την ελευθερία μας, τώρα για την επιβίωσή μας». Ο Ζελένσκι τόνισε ότι ο λαός του έχει αποδείξει με την αντίσταση απέναντι στους Ρώσους τη βούλησή του και απευθυνόμενος προς τους ευρωβουλευτές είπε: «Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, ότι δε θα μας αφήσετε ότι είστε πραγματικά Ευρωπαίοι».

Αναφερόμενος στο Χάρκοβο ο Ζελένσκι περιέγραψε την κατάσταση ως εξής: «Δύο πύραυλοι χτύπησαν την κεντρική πλατεία με δεκάδες νεκρούς. Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας. Κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει την μάχη για την ελευθερία. Κάθε πλατεία θα ονομάζεται από σήμερα “Πλατεία Ελευθερίας”. Θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν».

 

https://twitter.com/maxseddon/status/1498548860054085632?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1498548860054085632%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.star.gr%2Feidiseis%2Fkosmos%2F577091%2Foykrania-bombardisthke-kybernhtiko-ktirio-sto-xarkobo

Στο Κίεβο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και τα διεθνή πρακτορεία οι ρωσικές δυνάμεις σχηματίζουν πολιορκητικό κλοιό. Δορυφορικές εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, δείχνουν στρατιωτικές φάλαγγες δεκάδων χιλιομέτρων, να κατευθύνονται προς την ουκρανική πρωτεύουσα από τον βόρειο οδικό άξονα.

Σε κατάσταση πολιορκίας είναι και η Μαριούπολη, όπου βρίσκεται πολυάριθμη ελληνική κοινότητα. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει από χθες το βράδυ. Έχουν αναφερθεί θάνατοι αμάχων ενώ έχουν πληγεί και υποδομές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υλεκτροδότηση και η υδροδότηση σε πολλές περιοχές της πόλης. Οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Χερσόνα, βορείως της Κριμαίας.

Εγκλήματα πολέμου καταγγέλλει το Κίεβο

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε στη Διάσκεψη του ΟΗΕ ότι η Ρωσία έχει «διαπράξει εγκλήματα πολέμου με τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς πόλεων, όπως στο Χάρκοβο» και ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για να συζητηθεί η ρωσική επιθετικότητα και τα όπλα μαζικής καταστροφής. «Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον βομβαρδισμό κατοικιών, νηπιαγωγείων, ορφανοτροφείων, νοσοκομείων και οχημάτων παροχής βοήθειας, πολιτικών λεωφορείων ούτε και τα εκατομμύρια πρόσφυγες που φεύγουν για να γλυτώσουν από τα ρωσικά πυρά», τόνισε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του ο Κουλέμπα.

Λαβρόφ: «Να φύγουν τα πυρηνικά από την Ευρώπη»

«Τα αμερικανικά πυρηνικά πρέπει να επιστρέψουν από την Ευρώπη στις ΗΠΑ», τόνισε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του στη Διάσκεψη του ΟΗΕ στη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την ΕΕ ότι επέλεξε τον δρόμο των κυρώσεων αντί για του διαλόγου με τη Μόσχα. Πρόσθεσε, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τη στρατηγική σταθερότητα. Κατά την διάρκεια της ομιλίας Λαβρόφ, οι περισσότεροι από τους παριστάμενους διπλωμάτες αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Περισσότεροι από 70 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση του ρωσικού πυροβολικού σε στρατιωτική βάση της πόλης Οκτίρκα, μια πόλη ανάμεσα στο Χάρκοβο και το Κίεβο. Σε ρωσικό κλοιό βρίσκεται και η Χερσόνα, βόρεια της Κριμαίας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης: «Στις εισόδους της Χερσώνας, ο ρωσικός στρατός εγκατέστησε σημεία ελέγχου. Είναι δύσκολο να ειπωθεί πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», ανέφερε μέσω Facebook ο Ιγκόρ Κολιχάγεφ, προσθέτοντας ότι «η Χερσόνα αντιστέκεται».

Τι είπε ο Ζελένσκι

Σε διάγγελμά του αργά το βράδυ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι τις πρώτες πέντε ημέρες της εισβολής, η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 56 χτυπήματα με ρουκέτες και 113 χτυπήματα με πυραύλους. Ειδική αναφορά έκανε στο Χάρκοβο, όπου όπως είπε οι επιθέσεις από αέρος είχαν στόχους και αμάχους. «Είναι έγκλημα πολέμου», τόνισε που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Η Ουάσινγκτον δεν έκανε δεκτό το αίτημα Ζελένσκι να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, Αυτό θα αποτελούσε βήμα για σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπως είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο Ζελένσκι με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα είχε απευθύνει έκκληση «να απαγορευτεί επίσης η πρόσβαση της Ρωσίας σε όλα τα λιμάνια, τις διώρυγες και όλα τα αεροδρόμια του κόσμου». Χτες, προχώρησε σε κίνηση υψηλού συμβολισμού, υπέγραψε την αίτηση για ένταξη της Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μόσχα κατά ΕΕ

Η Μόσχα από την πλευρά της, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε προς την ΕΕ ότι οι χώρες που στέλνουν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία θα είναι υπεύθυνες αν αυτό χρησιμοποιηθεί κατά της Ρωσίας. «Οι χώρες της ΕΕ που έστειλαν προμήθειες θανατηφόρων όπλων αλλά και καυσίμων στον ουκρανικό στρατό θα φέρουν την ευθύνη και δεν μπορούν παρά να κατανοήσουν τη σοβαρότητα των συνεπειών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο πόλεμος κλιμακώνεται και στο πεδίο της πληροφόρησης. Η Meta Platforms που είναι η ιδιοκτήτρια του Facebook, ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την πρόσβαση στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik σε όλη την ΕΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εταιρεία είχε δεχθεί αιτήματα από αρκετές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει περαιτέρω μέτρα σε σχέση με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης που είναι στις πλατφόρμες της. Το Youtube μπλοκάρει τα κανάλια που είναι συνδεδεμένα με το Russia Today και το SPUTNIK σε ολόκληρη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την έγκριση των χωρών μελών της ΕΕ για την επιβολή απαγόρευσης πρόσβασης των Russia Today και SPUTNIK στην ευρωπαϊκή αγορά μέσων ενημέρωσης, ανεξαρτήτως του δικτύου διανομής τους. Ο επίτροπος Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι αναμένει την έγκριση εντός της ημέρας

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι