ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης από επίθεση της Χαμάς – Προειδοποιήσεις προς Ιράν

Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης από επίθεση της Χαμάς – Προειδοποιήσεις προς Ιράν

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν μετά από επίθεση της Χαμάς με αντιαρματικό πύραυλο στα σύνορα με τη Γάζα.

Ο IDF κάνει λόγο για τοπική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη Λωρίδα της Γάζας, στην περιοχή Κιμπούτς Κισουφίν στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της περιοχής από τρομοκράτες της Χαμάς.

«Ένας στρατιώτης του IDF σκοτώθηκε, ένας είναι εκτός κινδύνου και δύο τραυματίστηκαν ελαφρά ως αποτέλεσμα ενός αντιαρματικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε προς ένα άρμα μάχης του IDF και ένα όχημα του μηχανικού. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια τοπικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, στην περιοχή Κιμπούτς Κισουφίν.

Αυτή η δραστηριότητα ήταν μέρος της προσπάθειας για την εξάρθρωση των υποδομών τρομοκρατίας, την εκκαθάριση της περιοχής από τρομοκράτες, όπλα, και τον εντοπισμό αγνοουμένων και σορών. Οι οικογένειες των νεκρών και τραυματιών στρατιωτών έχουν ειδοποιηθεί.Το IDF στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και θα συνεχίσει να τους στηρίζει», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα ξημερώματα έγιναν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και στη Δυτική Όχθη, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, για πρώτη φορά από την έναρξη της νέας σύγκρουσης και έχουμε πλέον τρίτο μέτωπο.

Ένταση με τον Λίβανο

Η ένταση ανεβαίνει και στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπου κλιμακώνεται η ανταλλαγή πυρών του ισραηλινού στρατού με τη Χεζμπολάχ. Τα μέτωπα γίνονται τέσσερα, καθώς το βράδυ η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε και τα αεροδρόμια στη Δαμασκό και το Χαλέπι στη Συρία, προκαλώντας νέα αντίδραση της Χεζμπολάχ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα την Χεζμπολάχ κατά του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με «ασύλληπτο» μέγεθος, που θα προκαλέσουν «καταστροφή» στο Λίβανο.

Σε ένα επίσημο αντίγραφο της ενημέρωσης που έκανε ο Νετανιάχου σε άντρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ο ίδιος τόνισε: «Δεν μπορώ να σας πω τώρα αν η Χεζμπολάχ θα αποφασίσει να εισέλθει πλήρως στον πόλεμο της Γάζας», πόλεμο που ο Νετανιάχου χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου» για το Ισραήλ.

O υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ, δήλωσε ότι εάν η Χεζμπολάχ επιλέξει να ανοίξει ένα μέτωπο στα βόρεια, το Ισραήλ θα επιτεθεί και στο Ιράν. N«Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν καταλάβουμε ότι σκοπεύουν να επιτεθούν στο Ισραήλ, όχι μόνο σε όλα τα μέτωπά μας, θα χτυπήσουμε και το κεφάλι του φιδιού, το Ιράν», είπε ο Μπαρκάτ σε συνέντευξή του στη DailyMail. Ο Μπαρκάτ απείλησε επίσης ότι το άνοιγμα ενός μετώπου από την πλευρά της Χεζμπολάχ θα είχε ως αποτέλεσμα το Ισραήλ «να την εξαφανίσει από προσώπου γης».

Ακούσιο πλήγμα στην Αίγυπτο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα από τα άρματα μάχης του έπληξε «κατά λάθος» αιγυπτιακή θέση κοντά στα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών. «Πριν από λίγο, ένα άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού χτύπησε κατά λάθος αιγυπτιακή θέση κοντά στα σύνορα στον τομέα Κερέμ Σαλόμ», ανακοίνωσε ο στρατός.

«Το περιστατικό ερευνάται και οι λεπτομέρειες είναι υπό εξέταση. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις εκφράζουν λύπη σε σχέση με το περιστατικό», αναφέρει ανακοίνωση του στρατού, χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία.

Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τώρα ότι τουλάχιστον εννέα Αιγύπτιοι στρατιώτες του Σώματος Συνοριακής Φρουράς τραυματίστηκαν από τα τυχαία πυρά ισραηλινού τανκ προς ένα συνοριακό φυλάκιο κοντά στην πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, με τους λαβωμένους στρατιώτες να μεταφέρονται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο El Arish με ασθενοφόρο, με τραύματα από ελαφρά έως σοβαρά.

Μήνυμα Μπλίνκεν

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον διαβλέπει μία δυναμική κλιμάκωσης στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή. Οι ΗΠΑ δεν επιζητούν την κλιμάκωση, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. Ο ίδιος, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι περισσότεροι όμηροι θα απελευθερωθούν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου, αν οι ΗΠΑ προσπαθούν να καθυστερήσουν την χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ώστε να προχωρήσει η διαπραγμάτευση για τους ομήρους, ο Αμερικανός υπουργός, δήλωσε πως καμία χώρα δεν μπορεί να μην καταδικάσει την επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ από τη Χαμάς και υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Έχουμε τακτική επικοινωνία με το Ισραήλ πρόσθεσε και είπε πως η Ουάσινγκτον συνομιλήσει καθημερινά για τους ομήρους και την απελευθέρωση τους ενώ ο πρωταρχικός στόχος είναι να επιστρέψουν σπίτι τους σώοι όσοι κρατούνται όμηροι.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή σήμερα για την απομάκρυνση του μη απολύτως απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας του στη Βαγδάτη, την πρωτεύουσα του Ιράκ, όπως και του προξενείου του στην Ερμπίλ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο Ιράκ, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων και του προσωπικού τους στην περιοχή. Η εντολή αυτή που έχει ημερομηνία της Παρασκευής αλλά ανακοινώθηκε σήμερα σε δελτίο Τύπου, δόθηκε “λόγω των αυξανόμενων απειλών ασφαλείας”.

Πλήγμα σε σχολείο του ΟΗΕ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Middle East Eye, το σχολείο βομβαρδίστηκε από τις αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Ακόμη, το εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Χαν Γιουνίς, αποτελούσε καταφύγιο για πολλούς αμάχους που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Στο βίντεο, ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά. Ο κόσμος τρέχει έντρομος για να σωθεί, ενώ τα πάντα έχουν καλυφθεί από σκόνη. Κάποιοι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα χαλάσματα. Οι ρουκέτες έπεσαν ακριβώς έξω από τον χώρο του σχολείου.

Προς το τέλος του βίντεο διακρίνονται κάποιοι άνδρες να προσπαθούν να σηκώσουν μία γυναίκα, η οποία φαίνεται να μην έχει τις αισθήσεις της. Τα ασθενοφόρα εξακολουθούν να απομακρύνουν πολίτες που χτυπήθηκαν από θραύσματα της ισραηλινής επιδρομής.

Η ανακοίνωση του IDF

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, με την πρόσθετη προειδοποίηση ότι αν δεν το πράξουν, ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές τρομοκρατικής οργάνωσης. Με ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε με φυλλάδια τα οποία έφεραν το όνομα και τον λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων στη Γάζα. Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ από την άλλη δήλωσαν νέο μπαράζ πυραύλων προς το Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις στο κεντρικό Ισραήλ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή καταστροφές από την πλευρά του Ισραήλ.

Ο στρατός του Ισραήλ διευκρίνισε ότι «δεν σκοπεύει να θεωρεί όσους δεν έχουν απομακρυνθεί (…) μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης» επισημαίνοντας ότι δεν στοχοθετεί αμάχους, αλλά «η προειδοποίηση γίνεται για να περιοριστούν οι βλάβες σε αμάχους και να μετακινηθούν προς νότο». Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ακόμη την εκκένωση άλλων 14 κοινοτήτων στα σύνορα με τον Λίβανο καθώς και με τη Συρία.

Στο κάδρο της κρίσης και το Ιράν

Ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας του Ισραήλ Nir Barkat, δήλωσε ότι εάν η Χεζμπολάχ επιλέξει να ανοίξει ένα μέτωπο στο βορρά, το Ισραήλ θα επιτεθεί επίσης στο Ιράν. «Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι σκοπεύουν να επιτεθούν στο Ισραήλ, όχι μόνο σε όλα τα μέτωπα μας, έτσι θα χτυπήσουμε και το κεφάλι του φιδιού, του Ιράν», δήλωσε ο Μπαρκάτ σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι στέλνουν και άλλα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στο Ισραήλ και θέτουν περισσότερα στρατεύματα σε προετοιμασία για ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή. Από την άλλη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μεταβαίνει αύριο στην Τεχεράνη για συνομιλίες με την ιρανική ηγεσία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Μόσχα.

Eν τω μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν, της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Γεωργίας, θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους, από το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία αύριο στην Τεχεράνη και θα συζητήσουν την πρόοδο της ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών στο Νότιο Καύκασο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν (IRNA) επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών. Στην είδηση αναφέρεται επίσης ότι «οι έξι χώρες επιθυμούν να συζητήσουν σχετικά με περιφερειακά ζητήματα χωρίς την εμπλοκή των δυτικών χωρών που στερούνται περιφερειακού ρόλου».

Διαφωνία Ευρωπαίων-Αράβων

Για πρώτη φορά χθες πέρασε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας από το πέρασμα στη Ράφα. Όμως είναι άγνωστο εάν και πότε θα περάσει δεύτερο κονβόι. Στο Κάιρο η πολυμερής διάσκεψη που διοργάνωσε η κυβέρνηση Σίσι δεν κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν, λόγω της διαφωνίας των ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών με τις αραβικές αντιπροσωπείες.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel-Fattah El-Sisi δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής θα προτείνει έναν οδικό χάρτη για τον τερματισμό της τρέχουσας ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα και την αναζωογόνηση του δρόμου για την ειρήνη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν σαφή καταδίκη της Χαμάς και αναγνώριση του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας Ahmed Fahmy δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής έχει επιτύχει τον στόχο της στην «αύξηση των τομέων κατανόησης» μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών. Ο Fahmy πρόσθεσε ότι οι χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής εξέφρασαν παρόμοιες απόψεις για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Διαφώνησαν, ωστόσο, για «το επίπεδο των καταδικών» και την έκκληση για κατάπαυση του πυρός, σημείωσε. «Ορισμένοι ηγέτες θέλουν να καταδικάσουν μόνο την μία πλευρά (της Χαμάς) και μία ενέργεια σε μια συγκεκριμένη ημέρα, σαν να ξεκίνησε η ιστορία εκείνη την ημέρα», δήλωσε ο Fahmy.

Σε αντίθεση με την Αίγυπτο και πολλές άλλες χώρες που ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός και αποκλιμάκωση, ορισμένες χώρες υποστήριξαν το ισραηλινό δικαίωμα στην αυτοάμυνα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας. Οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Κύπρου καθώς και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταδίκασαν την επίθεση της Χαμάς ως τρομοκρατική.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις θέσεις της Αθήνας: «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», είπε. Μάλιστα, ανέφερε ότι «η Χαμάς δεν είναι οι Παλαιστίνιοι και δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε. Ο Μαχμούντ Αμπάς έχει καταδικάσει τη βία από την πρώτη στιγμή. Η Αίγυπτος και η Ιορδανία κουβαλούν μεγάλο βάρος Καμία στρατιωτική παρέμβαση δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία βιώσιμη ειρηνική λύση».

Οι ηγέτες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Ιράκ και της Παλαιστίνης προέβαλαν τη στόχευση αμάχων από το Ισραήλ και ζήτησαν την κατάπαυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα.

Το μέτωπο στη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον 1.300 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Γάζα, 4.137 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περίπου 13.000 τραυματίστηκαν. Επίσης 85 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έως τώρα στη Δυτική Όχθη.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και η Σιν Μπετ – η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ – επιβεβαίωσαν την αεροπορική επιδρομή στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, υποστηρίζουν ότι έπληξαν υπόγειο καταφύγιο στην περιοχή του τεμένους, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο μαχητές της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ.

Οι βομβαρδισμοί κλιμακώθηκαν το βράδυ που πέρασε στη Γάζα και όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στη Λωρίδα τουλάχιστον 50 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν.

Η Σιν Μπετ και οι IDF ισχυρίζονται ότι είχαν πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζε ο συγκεκριμένος πυρήνας. Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα εικόνες που – σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση – δείχνουν μια καταπακτή που οδηγούσε από το τέμενος στο υπόγειο καταφύγιο, καθώς και διάγραμμα του χώρου στον οποίο αποθηκεύονταν όπλα και πυρομαχικά.

Βομβαρδισμοί αεροδρομίων στη Συρία

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα αεροδρόμια στη Δαμασκό και το Χαλέπι στη Συρία, ενώ ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ νωρίς σήμερα το πρωί, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Περίπου στις 05:25 το πρωί ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση με στόχο τα διεθνή αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπιού, προκαλώντας τον θάνατο ενός εργαζομένου στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και τραυματίζοντας έναν άλλο» δήλωσε η συριακή κυβέρνηση. Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στις πίστες προσγείωσης των αεροδρομίων τα έχουν θέσει εκτός λειτουργίας. Οι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Λατάκειας, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Μεταφορών.

https://youtu.be/mGYk4pSOCaQ

Επικοινωνία Ερντογάν-Χανίγια

Η Τουρκία επιχειρεί να γίνει μεσολαβητής στο Μεσανατολικό πρωτίστως στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας , αλλά και των ομήρων. Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι είναι και τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια που συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση στη Γάζα.

Ο Ερντογάν τόνισε τις προσπάθειες της Τουρκίας να διασφαλίσει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στη Γάζα και ότι θα διευκολύνει την περίθαλψη των τραυματιών στη χώρα του. Παράλληλα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Τουρκίας για άμεση κατάπαυση του πυρός στην περιοχή. Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε για άλλη μία φορά την άποψη ότι μια μόνιμη λύση στο ζήτημα Ισραήλ και Παλαιστίνης δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ μέσα στα σύνορα του 1967. Τέλος, σημείωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια μόνιμη ειρήνη στη διεθνή σκηνή.

Η Χαμάς για τους ομήρους

Η Χαμάς προσπαθεί να πάρει χρόνο με τους ομήρους που κρατάει στη Γάζα. «Ενημερώσαμε το Κατάρ ότι θα απελευθερώσουμε δύο ακόμη αιχμαλώτους για επιτακτικούς ανθρωπιστικούς λόγους χωρίς αντάλλαγμα, αλλά το Ισραήλ αρνήθηκε να τους δεχτεί», δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, στο Al-Jazeera.

Οι δύο Ισραηλινοί όμηροι είναι η Nurit Yitzhak και ο Yochved Levschitz, σύμφωνα με τη Χαμάς. Σε απάντηση, το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ απέρριψε τους ισχυρισμούς των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, κάνοντας λόγο για «ψέματα προπαγάνδας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι