ΔΙΕΘΝΗ

Ποιοι ηττήθηκαν στο Αφγανιστάν και από ποιους;

Το Αφγανιστάν ξυπνάει την ΕΕ στο στρατιωτικό πεδίο ,slpress
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Τα Μέσα Ενημέρωσης χειρίζονται διαικπεραιωτικά τα πολύ μεγάλα γεγονότα. Με λίγες εξαιρέσεις έχουν χάσει υπέρ της προπαγάνδας την ικανότητα να εμβαθύνουν, και παρουσιάζουν τα μεγάλα ιστορικής σημασίας γεγονότα πολύ σχηματικά, σχεδόν καρικατούρες. Στο Αφγανιστάν, μας λένε, έχασαν οι Αμερικανοί και κέρδισαν οι Ταλιμπάν. Αλλά οι Αμερικανοί δεν χάνουν για πρώτη φορά πόλεμο.

Στην Κορέα με τη λήξη του πολέμου το 1953 οι ΗΠΑ κέρδισαν τον μισό δευτερεύοντα στόχο τους και έχασαν τον κύριο που ήταν η συρρίκνωση της νεοσύστατης κομμουνιστικής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Στο Βιετνάμ, από την άλλη, 22 χρόνια αργότερα, ηττήθηκαν κατά κράτος και πάλι από κομμουνιστές, από το Βόρειο Βιετνάμ και τους αντάρτες του Νότιου, τους Βιετ-μινχ. Στο Ιράκ κατάφεραν να διαλύσουν μια χώρα στο όνομα της δημοκρατίας και στη Συρία να συμβάλλουν στην καταστροφή μιας άλλης, ενώ στη Σομαλία απλώς εξευτελίστηκαν εξαρχής.

Εντέλει ποιοι είναι αυτοί που ηττήθηκαν στο Αφγανιστάν και αντιστοίχως ποιοι εκείνοι οι οποίοι νίκησαν; Ηττήθηκε, λοιπόν, το ισχυρότερο κράτος του πλανήτη μαζί με τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ, κράτη και αυτά ισχυρά και πλούσια. Και αυτός ο συνασπισμός της παγκόσμιας οικονομικής, στρατιωτικής και πολιτικής δύναμης ηττήθηκε από μια ομοσπονδία φυλάρχων και πολέμαρχων, των οποίων ο αρχηγός είναι πρώην νομάδας κτηνοτρόφος.

Λίγο παρακάτω στην ιεραρχία ηττήθηκαν οι Αμερικανοί, Βρετανοί, Γερμανοί και άλλοι στρατηγοί και αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, απόφοιτοι των καλύτερων στρατιωτικών σχολών του πλανήτη από μόλις εμπειροτέχνες αντάρτες με επικεφαλής πολέμαρχους. Επίσης, τα διάφορα ινστιτούτα στρατηγικής, οι σύμβουλοι και ποικίλοι σχεδιαστές, σχεδόν όλοι και όλες απόφοιτοι και συχνά διδάκτορες των πολύ καλών πανεπιστημίων του Δυτικού Κόσμου, ηττήθηκαν από μαθητές μεντρεσέδων, μαθητές δηλαδή μετά βίας θρησκευτικών γυμνασίων και λυκείων, όπου το μόνο που διδάσκονται είναι το κοράνι, οι σούνες και η σαρία.

Χυδαιότητα των Δυτικών ηγεσιών

Ηττήθηκαν, ακόμη, οι νέου τύπου πάνοπλοι μισθοφόροι από χωρικούς. Αχρηστεύθηκε εμπράκτως η εξόχως προηγμένη βαριά οπλική τεχνολογία εναέριου και επίγειου πολέμου από ελαφρά και μέσα όπλα των Ταλιμπάν. Και βέβαια έχασαν οι φορολογούμενοι των χωρών που πλήρωναν αυτόν τον πόλεμο και ας έχουν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ πληθυσμό κάτω από τα όρια της φτώχειας, που κυμαίνεται από 15% έως 30%.

Όλες αυτές οι χώρες, οι οποίες συνασπίζονται στο ΝΑΤΟ (έναν οργανισμό που είναι εμπράκτως καταστροφέας λαών αλλά παριστάνει τον στρατιωτικό βραχίονα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), ηττήθηκαν συντριπτικά –κυρίως στο συμβολικό και ηθικό επίπεδο– από τις πλέον σκοταδιστικές δυνάμεις του σύγχρονου κόσμου, τους Ταλιμπάν.

  Στα δύο οι Γερμανοί για τα Leopard - Τί αναφέρει ουκρανικό δημοσίευμα για την Ελλάδα

Αλλά πόσο σκοταδιστικές είναι και οι Δυτικές ηγεσίες με τον έμπρακτο καταστροφικό κυνισμό τους, τα τεράστια ποσά και την ατελείωτη διαφθορά που έσπειραν, την αποικιοκρατική τους χυδαιότητα και μαζί βλακεία, να θέλουν να επιβάλλουν δυτικού τύπου κράτος σε φυλετικές κοινωνίες; Άφησαν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανούς και Αφγανές πρώην συνεργάτες τους βορά στους Ταλιμπάν.

Και τώρα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με επικεφαλής τη γερμανική, ανησυχούν πρωτίστως μήπως το νέο προσφυγικό κύμα ενισχύσει τις δεξιές αντιπολιτεύσεις. Μήπως οι Ταλιμπάν κέρδισαν αυτόν τον 20ετή πόλεμο. επειδή ακριβώς, οι δυτικές κυβερνήσεις, με επικεφαλής την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πολιτεύονται εδώ και πολλά χρόνια τώρα με όρους ηθικής εξαχρείωσης;

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι