ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν κατά Δύσης: Οι κυρώσεις πλήττουν όλο τον κόσμο

Θρίλερ με το διάγγελμα Πούτιν – Αντιδράσεις για τα δημοψηφίσματα (upd)
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Οι δυτικές κυρώσεις συνιστούν κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος στρέφεται όλο και περισσότερο προς την Ασία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, η Δύση έχει υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομία με μια επιθετική απόπειρα να επιβάλει την κυριαρχία της ανά τον κόσμο, αλλά η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού βρίσκεται σε άνοδο. «Μη αναστρέψιμες, ακόμη και τεκτονικές αλλαγές έχουν συντελεστεί στις διεθνείς σχέσεις. Ο ρόλος των δυναμικών, πολλά υποσχόμενων χωρών και περιοχών του κόσμου – κυρίως η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, έχει αυξηθεί σημαντικά» είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις έχουν αντικαταστήσει την πανδημία του κορονοϊού ως απειλή για την παγκόσμια οικονομία: «Αναφέρομαι στον πυρετό των κυρώσεων της Δύσης με την επαίσχυντη προσπάθεια να επιβάλει μοντέλα συμπεριφοράς σε άλλες χώρες, για να τους στερήσει την εθνική τους κυριαρχία και να υποτιμήσει τις δικές τους ανάγκες».

»Δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό. Αυτή είναι η πολιτική την οποία ακολουθούσε η Δύση επί δεκαετίες. Οι δυτικές χώρες παλεύουν να διατηρήσουν μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων που ευνοεί μόνο τις ίδιες, να αναγκάσουν τους πάντες να ζήσουν σύμφωνα με τους άθλιους κανόνες τους οποίους εκείνες οι ίδιες επινόησαν και συστηματικά τους παραβιάζουν, κανόνες που διαρκώς αλλάζουν προς όφελός τους ανάλογα με τις συνθήκες».

Η Ρωσία δεν έχει χάσει τίποτα τόνισε ο Πούτιν αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις και πρόσθεσε ότι «η ρωσική οικονομία αντεπεξέρχεται στην οικονομική και τεχνολογική επιθετικότητα της Δύσης». Αναγνώρισε ότι ορισμένοι τομείς έχουν πιεστεί, και κυρίως οι επιχειρήσεις εκείνες που εξαρτώνται από τις προμήθειες από την Ευρώπη. Η Ρωσία βλέπει περισσότερες ευκαιρίες για να μπει στις αγορές της Μέσης Ανατολής και του Ιράν μετά την επιβολή των αυστηρών δυτικών κυρώσεων δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και επισήμανε ότι η Μόσχα έχει κάνει τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο θα μπορεί να εξάγει σιτηρά. «Τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είναι πιθανόν να αυξηθούν και υπάρχει ο κίνδυνος μιας ανθρωπιστικής καταστροφής», πρόσθεσε ενώ ως προς την ενεργειακή κρίση της ΕΕ επανέλαβε ότι είναι «αποτέλεσμα των κυρώσεών της».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι όλες οι ενέργειες της Μόσχας είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε να ενισχυθεί η ρωσική εθνική κυριαρχία και στοχεύουν στο να βοηθήσουν τους πολίτες που ζουν στην περιφέρεια του Ντονμπάς.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι