ΔΙΕΘΝΗ

Τί γίνεται με την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ

Τί γίνεται με το Twitter και την εξαγορά από τον Ελον Μασκ,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η συμφωνία εξαγοράς του Twitter ανακοίνωσε με tweet o Ελον Μασκ, μετά την εκτίμηση που δημοσιοποιήθηκε από την πλατφόρμα ότι οι ψεύτικοι ή spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των κανονικών λογαριασμών της πλατφόρμας.

Όπως ανέφερε ο Μάσκ, η συμφωνία αναστέλλεται προσωρινά εν αναμονή των αναλυτικών στοιχείων για τους λογαριασμούς του μέσου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Στις εξαγγελίες για την αγορά του Twitter, o Μασκ είχε υπογραμμίσει κατ’ επανάληψη ότι μια από τις προτεραιότητές είναι να καθαρίσει την πλατφόρμα από ψεύτικους λογαριασμούς και spam bots. Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 20% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση μετά το tweet του Μασκ, ενώ η Tesla καταγράφει άνοδο της μετοχής της περίπου 5%, ανέφερε το Bloomberg.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ διερευνούν την καθυστέρηση της ανακοίνωσης από τον Έλον Μασκ για την εξαγορά ενός σημαντικού ποσοστού μετοχών της Twitter Inc τον προηγούμενο μήνα. Ο Μασκ είχε ανακοινώσει την αγορά μετοχικού πακέτου 9,2% του Twitter στην αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στις 4 Απριλίου, με καθυστέρηση τουλάχιστον 10 ημερών και ενώ είχε υπερβεί το ποσοστό 5%, που είναι το όριο πάνω από το οποίο ο αγοραστής υποχρεούνται να ανακοινώσει το μετοχικό πακέτο που απέκτησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κανένα σχόλιο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η SEC αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ο διευθυντής της Tesla Inc αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις εξελίξεις αυτές σε σχετικό ερώτημα του Reuters. Πέρα από την καθυστέρηση, η κατάθεση σχετικών εγγράφων που έκανε ο Μασκ στις 4 Απριλίου χαρακτηρίζει το μετοχικό μερίδιό του ως παθητικό. Με την κίνησή του αυτή δήλωνε προς την αρμόδια επιτροπή ότι δεν σχεδίαζε να εξαγοράσει το Twitter ούτε να επηρεάσει τη διοίκηση ή τη λειτουργία του ως επιχείρηση.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκε θέση για τον Μασκ στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter Inc και δύο εβδομάδες αργότερα γνωστοποιήθηκε η συμφωνία εξαγοράς του Twitter έναντι ποσού 44 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το Blomberg, για την απόκτηση του Twitter ο Μασκ άντλησε 7,14 δισ. δολάρια από επιχειρηματίες, όπως τον Λάρι ‘Ελισον (συνιδρυτής της Oracle), τις επενδυτικές Fidelity και Sequoia Capital αλλά και από το άτυπο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Binance.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι