Το ρέον ναρκοχρήμα του Ράμα και οι εκλογές που δεν θα γίνουν...

Καρκαμπάσης Παντελής
1010
Το ρέον ναρκοχρήμα του Ράμα και οι εκλογές που δεν θα γίνουν..., Παντελής Καρκαμπάσης

Κυριακή, 2 Ιουνίου. Στα ταραγμένα όσο και νωθρά από τη ζέστη Τίρανα η τελευταία οργανωμένη από την αντιπολίτευση διαδήλωση κατά της κυβέρνησης ουδέν προσέθεσε στα ήδη γνωστά: στο “μέγα πλήθος” των χωρίς ιδιαίτερο πάθος συρρεόντων οπαδών του Δημοκρατικού κυρίως Κόμματος ένας βραχνιασμένος Λουλζίμ Μπάσα, με υψωμένο στο σήμα της νίκης βραχίονα, φωνάζει περίπου μηχανικά κάθε τόσο το σύνθημα που εξ ίσου μηχανικά επαναλαμβάνουν οι συγκεντρωμένοι “Ράμα, φύγε”. Ρουτίνα…

Την ίδια ώρα ο ατσαλάκωτος πρωθυπουργός κηρύσσει στη Λέζα την προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου. Ατάραχος, με το χαμόγελο στα χείλη, άψογα σκηνοθετημένος με φόντο το ταφικό μνημείο του εθνικού ήρωα Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη, ο Έντι Ράμα εμφανίζεται πιο σίγουρος από ποτέ ότι “έχει 61 δήμους στο τσεπάκι”, με την αντιπολίτευση απούσα από τις εκλογές.

Το ερώτημα αν τελικώς οι δημοτικές εκλογές τελικά θα πραγματοποιούνταν είχε τεθεί πριν ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα ανακοινώσει την μη διεξαγωγή τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι η απόφασή του αυτή αναζωπύρωσε τις κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Ράμα.

Πίσω στον χρόνο: πριν αλέκτορα τρις φωνήσαι, πρωί της περασμένης Τρίτης, οι δημοσιευόμενες στον γερμανικό Τύπο μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του (σοσιαλιστού) δημάρχου Δυρραχίου με υψηλόβαθμο στέλεχος της μαφίας των ναρκωτικών εκθέτουν βαρύτατα τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως οργανωτή της νόθευσης της λαϊκής ψήφου κατά τις τελευταίες εκλογές με τη χρήση πακτωλού ναρκοχρήματος. Ο κόσμος το είχε τούμπανο έτσι κι αλλιώς.

Δια του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών η κυβέρνηση αντιδρά, ανακοινώνοντας ότι αναζητεί τον υπεύθυνο της “διαρροής κρατικών μυστικών”! Ο Έντι Ράμα συνεχίζει τις προεκλογικές του εμφανίσεις μέσα στην πρώιμη θερινή ραστώνη, σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Κάπου εκεί παρενέβη στη σκηνή ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, αλλάζοντας τη ροή των εξελίξεων. Brave (not so) New Balkan World...

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.