Το USS Wasp με F-35B στον Ειρηνικό, αλλάζει τα δεδομένα [video]

Σύνταξη SLpress.gr
7

Η πρώτη προσνήωση F-35B στο αεροπλανοφόρο USS Wasp  που πλέει στον Ειρηνικό, φανερώνει τις προθέσεις των ΗΠΑ να αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή.

Σύνταξη SLpress -

Το αμερικανικό ναυτικό πραγματοποίησε χθες την πρώτη προσνήωση F-35B  σε αεροπλανοφόρο στον Ειρηνικό, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία της Κίνας στην περιοχή, και στέλνοντας μήνυμα στην Βόρεια Κορέα, ότι δεν σκοπεύει να υποχωρήσει

Την ώρα που οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας κατάφερναν να συναντηθούν για πρώτη φορά με αφορμή..... οι ΗΠΑ έστελναν το δικό τους μήνυμα, εμφανίζοντας για πρώτη φορά στην περιοχή το αεροπλανοφόρο USS Wasp πάνω στο οποίο προσνηώθηκαν για πρώτη φορά αεροσκάφη F-35B Lightning II καθέτου προσγειώσεως/απογειώσεως.

"Το "πάντρεμα" του F-35B Lightning II με το Wasp είναι ένα από τα σημαντικότερα άλματα στην πολεμική ικανότητα της ομάδας Navy-Marine Corps στην ιστορία τους", δήλωσε ο ναύαρχος Brad Cooper. Εκτίμησε επίσης ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος με τα stealth χαρακτηριστικά, είναι εξαιρετικά ευέλικτο και θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες της ομάδας του.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει νέες τακτικές για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες κατακόρυφης προσγείωσης/ απογείωσης του F-35B, και εκτιμούν ότι είναι ιδανικό για να κυριαρχήσουν στον Ειρηνικό.

Η αμερικανική παρουσία στον Ειρηνικό περιέχει μήνυμα με αποδέκτες τόσο την Βόρεια Κορέα όσο και την Κίνα, καθώς το F-35B θεωρείται αεροσκάφος ιδανικό για να επιχειρήσει από το αεροπλανοφόρο σε χερσαίες επιχειρήσεις.

"Η παρουσία ενός αεροσκάφους πέμπτης γενιάς που στον Ειρηνικό θα έχει συνέπειες οι οποίες είναι αδύνατον να εκτιμηθούν από τώρα, καθώς θα προσφέρει δυνατότητες που κανείς δεν ξέρει ότι υπάρχουν, σχολίασε πρώην διοικητής Μοίρας F-35B.

Πάντως το Πεκίνο προωθεί στην θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας τα περίφημα τεχνητά νησιά, προσδοκώντας αλλαγές στα χωρικά ύδατα.

Η Κίνα δεν έχει μείνει με "σταυρωμένα τα χέρια" απέναντι στα αμερικανικά σχέδια, και κρατάει κρυμμένα μυστικά για τις στρατιωτικές της δυνατότητες στην περιοχή.

Η Βόρεια Κορέα από την άλλη, η οποία δεν διαθέτη ισχυρή αεροπορική δύναμη, θα "αισθανθεί" την πίεση των μαχητικών νέας γενιάς κοντά στις ακτές της, εκτιμούν οι Αμερικανοί.

Δείτε το βίντεο από την πρώτη προσνήωση του F-35B στο αεροπλανοφόρο USS Wasp

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.