ΣΠΙΤΙ

Πως να καλωσορίσετε την άνοιξη με καθαρό σπίτι

Πως να καλωσορίσετε την άνοιξη με καθαρό σπίτι, Νικολέττα

Τα λουλούδια ανθίζουν, τα πουλιά κελαηδούν, και το σπίτι εξακολουθεί να μοιάζει σαν να έχει «κολλήσει» στη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρά του. Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός είναι μια παράδοση που μας επιτρέπει να φρεσκάρουμε τα σπίτια μας και να ξεκινήσουμε τις συχνά έντονες εποχές τής άνοιξης και του καλοκαιριού. Μπορεί να σας φαίνεται σαν ένα τρομακτικό έργο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο! Ακολουθούν έξι συμβουλές καθαρισμού για την άνοιξη για να ξεκινήσετε.

Καθαρίστε δωμάτιο προς δωμάτιο

Η προσέγγιση του σπιτιού σας δωμάτιο προς δωμάτιο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το καθαρίσετε σε βάθος. Δημιουργήστε λίστες ελέγχου καθαρισμού για κάθε δωμάτιο για να σας βοηθήσουν να οργανωθείτε και να σας υπενθυμίσουν τα σημεία που χρειάζονται επιπλέον προσοχή.

Μη διστάσετε να παραλείψετε τους χώρους που έχουν καθαριστεί πρόσφατα και να επικεντρωθείτε στα σημεία του σπιτιού σας που παραμελήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τον χειμώνα.

Οργανώστε και ξεκαθαρίστε την ακαταστασία

Ένα από τα μεγαλύτερα μέρη του ανοιξιάτικου καθαρισμού είναι συχνά η απαλλαγή από την ακαταστασία. Μια συστηματική προσέγγιση τεσσάρων βημάτων μπορεί να είναι χρήσιμη για αυτό.

  • Προσδιορίστε προβληματικές περιοχές, αναλύστε τους λόγους για την ακαταστασία, καθορίστε λύσεις και εφαρμόστε τις.
  • Η ταξινόμηση των αντικειμένων σας σε τέσσερις κατηγορίες—σκουπίδια, δώρο, αποθήκευση ή απόθεση— μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική καθώς περνάτε από τη διαδικασία καθαρισμού.
  • Διώξτε την ακαταστασία όσο το δυνατόν συντομότερα, είτε πρόκειται να φέρετε ένα κουτί δωρεών σε φιλανθρωπικό ίδρυμα είτε σχεδιάζετε μετακόμιση… στον κάδο απορριμάτων.

Εμπλέξτε τους πάντες στο νοικοκυριό

Κάντε τον ανοιξιάτικο καθαρισμό μια οικιακή προσπάθεια. Ακόμη και τα μικρά παιδιά μπορούν να είναι άριστοι βοηθοί. Αναθέστε δουλειές κατάλληλες για την ηλικία, ώστε όλοι να αισθάνονται ότι συμπεριλαμβάνονται. Δοκιμάστε να βάλετε λίγη μουσική καθώς καθαρίζετε όλοι ή να δημιουργήσετε μια οικιακή ανταμοιβή ως κίνητρο για να ολοκληρωθούν οι δουλειές!

Αντιμετωπίστε τις εποχιακές εργασίες

Πολλές δουλειές πρέπει να γίνονται εποχιακά, ειδικά για την προετοιμασία για πιο ζεστό καιρό. Ενσωματώστε τα λοιπόν στη ρουτίνα του ανοιξιάτικου καθαρισμού σας από νωρίς. Για παράδειγμα, ασχοληθείτε με τις υπαίθριες δουλειές, όπως ο καθαρισμός της ψησταριάς, της βεράντας και των εξωτερικών χώρων των παραθύρων, μόλις ζεσταθεί ο καιρός.

Επίσης, αποθηκεύστε χειμερινά ρούχα, κλινοσκεπάσματα, διακοσμητικά και άλλα αντικείμενα. Και βγάλτε τα ανοιξιάτικα αντικείμενα σας για να δώσετε στο σπίτι σας μια ανανεωμένη εμφάνιση.

Κρατήστε τα προϊόντα καθαρισμού στο ελάχιστο

Εάν πρέπει να αγοράσετε νέα προϊόντα καθαρισμού για τον ανοιξιάτικο καθαρισμό, περιορίστε τα προϊόντα σας στο ελάχιστο. Τα μυριάδες αναλώσιμα καθαρισμού μπορούν να δημιουργήσουν περιττή ακαταστασία και πιθανότατα δεν τα χρειάζεστε όλα για να διατηρήσετε το σπίτι σας φρέσκο και καθαρό.

Επιλέξτε ένα καλό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις και πανιά από μικροΐνες. Αυτά τα αντικείμενα θα καλύψουν την πλειοψηφία των επιφανειών στο σπίτι σας. Στη συνέχεια, αγοράστε άλλα ειδικά είδη καθαρισμού μόνο, όπως χρειάζεται.

Καθιερώστε νέες συνήθειες καθαρισμού

Ένας ενδελεχής ανοιξιάτικος καθαρισμός που καλύπτει όλο το σπίτι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να καθιερώσετε συνεχείς συνήθειες καθαρισμού, οι οποίες μπορούν να κάνουν τον επόμενο ανοιξιάτικο καθαρισμό ακόμα πιο εύκολο.

Για παράδειγμα, μην προσπαθήσετε να κάνετε όλο τον ανοιξιάτικο καθαρισμό σας σε μια μέρα ή ακόμα και ένα Σαββατοκύριακο. Αντίθετα, αντιμετωπίστε αντικείμενα στη λίστα εργασιών καθαρισμού για την άνοιξη για μόλις 15 λεπτά κάθε μέρα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη συνήθεια να τακτοποιείτε για 10 έως 15 λεπτά την ημέρα, ακόμη και αφού ολοκληρώσετε τις εργασίες καθαρισμού της άνοιξης.

 


 

Σε συνεργασία με το womanidol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι