Brownie γλυκοπατάτας: Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες
10/10/2024Το brownie γλυκοπατάτας αποτελεί μία θρεπτική εκδοχή του κλασικού brownie, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για 12 μερίδες.
To brownie γλυκοπατάτας είναι ιδανικό για τους λάτρεις του γλυκού, καθώς αποτελεί μία επιλογή χαμηλής θερμιδικής αξίας. Φτιάχνεται μόλις με τέσσερα υλικά και απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Το βούτυρο ξηρών καρπών, προσδίδει φυτική πρωτεΐνη και ω-6 λιπαρά οξέα
Ωστόσο, προσοχή στην επιλογή! Καλό θα ήταν να αναγράφεται πως είναι από 100% πολτοποιημένους ξηρούς καρπούς. Το brownie γλυκοπατάτας αποτελεί μία πιο υγιεινή επιλογή για όλη την οικογένεια! Μπορείς να αξιοποιήσεις και σαν σνακ μαζί με φρούτο ή χυμό ή και να συνοδεύσεις με αυτό το καφεδάκι σου.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ γλυκοπατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
120 γρ βούτυρο ξηρών καρπών
80 γρ σιρόπι σφενδάμου
50 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση για brownie γλυκοπατάτας
Προσθέτεις την αλεσμένη γλυκοπατάτα σε μπολ, μαζί με το κακάο και ανακατεύεις. Προσθέτεις το σιρόπι σφενδάμου και το βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σου (Πρόσεξε να είναι από 100% πολτοποιημένους ξηρούς καρπούς). Ανακατεύεις καλά και όταν το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί, το ρίχνεις σε πυρέξ που έχεις βουτυρώσει ή που έχεις βάλει λαδόκολλα.
Ψήνεις το brownie γλυκοπατάτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20′ και είναι έτοιμο!
Η Εύα Τσάκου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος
Σε συνεργασία με το medNutrition