ΟΙΚΙΑΚΑ

Επτά απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

Επτά απλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια, Νικολέτα Γιαννοπούλου
ant over sugar spoon, ant alone in the kitchen, mixer ant

Τα μυρμήγκια σίγουρα μπορούν να μας σπάσουν τα νεύρα και να μας τσακίσουν… το ηθικό! Ποιος θέλει αυτή την ενοχλητική εισβολή στην κουζίνα; Και ειδικά αν έχουν ξεκινήσει την επίθεση… εκεί που αποθηκεύουμε τα τρόφιμα; Ακόμη και ένα μυρμήγκι… σύντομα μετατρέπεται σε μια ολόκληρη αποικία. Αν βρεθείτε να πολεμάτε εναντίον αυτών των μικροσκοπικών αλλά ισχυρών πλασμάτων, δοκιμάστε κάποιον από αυτούς τους δημιουργικούς αλλά απλούς (και αποτελεσματικούς!) τρόπους για να ξενοιάσετε!

1. Σχεδιάστε μια γραμμή με κιμωλία

Εάν έχετε πόρτα ή μπαλκονόπορτα στην κουζίνα σας που οδηγεί κατευθείαν στο εξωτερικό του σπιτιού σας, πιθανόν αυτή είναι η οδός για τα μυρμήγκια. Για να τα δείτε… νεκρά (αλλά όχι κυριολεκτικά), σχεδιάστε μια γραμμή με κιμωλία στο δάπεδο στην εξωτερική πλευρά της πόρτας. Τα μυρμήγκια δεν αγαπούν καθόλου το ανθρακικό ασβέστιο, γι ‘αυτό είναι ένα εξαιρετικό απωθητικό που δεν θα επιτρέψει να διαβούν αυτή την απλή, διαχωριστική γραμμή και να κατευθυνθούν στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

2. Πασπαλίστε με αλεύρι ή κανέλα

Ομοίως με την κιμωλία, τα μυρμήγκια απωθούνται από το αλεύρι και την κανέλα! Αντί λοιπόν για χημικές ουσίες μέσα και γύρω από την κουζίνα σας, πασπαλίστε με λίγο αλεύρι, μπέικιν πάουντερ ή κανέλα μέσα και γύρω από τα ντουλάπια σας, ή ακόμα και κατά μήκος των παραθύρων ή άλλων ανοιγμάτων.

3. Χρησιμοποιήστε λεμόνι ή άλλα εσπεριδοειδή

Απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια και ευωδιάστε και την κουζίνα σας! Η δύναμη των εσπεριδοειδών, όπως τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια θα τα κρατήσει μακριά. Περάστε τις κάσες από τα παράθυρα ή τις πόρτες με λίγο χυμό λεμονιού αλλά και στα περβάζια των παραθύρων και θα εμποδίσετε τα μυρμήγκια να έρθουν μέσα. Μπορείτε επίσης να βάλετε μερικές φλούδες λεμονιού έξω από την πόρτα της κουζίνας σας για να πείτε στοπ στην εισβολή!

4. Αμυνθείτε με βότανα

Τα μυρμήγκια αγαπούν τη ζάχαρη, και από το μεγαλύτερο δοχείο έως τον παραμικρό κόκκο, το οσμίζονται από χιλιόμετρα μακριά! Αυτό σημαίνει ότι οι πάγκοι ή τα ντουλάπια κουζίνας σας μπορούν να γίνουν εστία για μια αποικία μυρμηγκιών, ακόμα κι αν υπάρχει το μικρότερο ίχνος μιας ζαχαρούχου ουσίας. Βότανα όπως το φασκόμηλο και τα φύλλα δάφνης μπορούν να αποτρέψουν τα μυρμήγκια να «επιτεθούν» στις ζαχαρένιες σας λιχουδιές και μπορείτε να βάλετε τα βότανα απευθείας στο δοχείο ζάχαρης ή δίπλα στο μέλι σας για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά.

5. Παρακολουθήστε το μονοπάτι τους

Όταν τα μυρμήγκια μπαίνουν στο σπίτι σας, αφήνουν πίσω τους ένα ίχνος μυρωδιάς για να ακολουθήσουν κι άλλα μυρμήγκια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως βλέπετε τα μυρμήγκια σε σειρά, και σπάνια ένα μόνο του. Εάν παρατηρήσετε ένα μυρμήγκι που έρχεται στην κουζίνα σας, καθαρίστε την περιοχή με ένα μείγμα ίσων μερών από ξίδι και νερό. Αυτό δεν θα σκοτώσει τα μυρμήγκια που είναι ήδη στο σπίτι σας, αλλά θα εξαφανίσει τη μυρωδιά τους, ώστε τα άλλα μυρμήγκια δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

6. Σφραγίστε τις ρωγμές

Τα μυρμήγκια είναι πολύ πιθανόν να μην έρθουν και μέσα από ρωγμές και τρύπες γύρω από τα παράθυρα. Γι΄ αυτό φροντίστε να κλείσετε και την παραμικρή ρωγμή με σιλικόνη ή λίγο τσιμέντο.

7. Μην αμελείτε τον καλό καθαρισμό

Καθαρίζετε συνεχώς και συχνά την κουζίνα σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους πάγκους αλλά και στο δάπεδο, σκουπίζοντας καλά από ψίχουλα ή άλλα υπολείμματα τροφίμων. Σφουγγαρίστε ή περάστε με πανάκι οποιοδήποτε υγρό σας έπεσε αμέσως. Κρατήστε τα ντουλάπια και τα συρτάρια όσο το δυνατόν πιο καθαρά.


 

Σε συνεργασία με το womanidol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι