ΟΙΚΙΑΚΑ

Πως να καθαρίσετε τις λευκές πλαστικές καρέκλες

Πως να καθαρίσετε τις λευκές πλαστικές καρέκλες, Νικολέτα Γιαννοπούλου

Έρχεται η ώρα που θα ξαναβγούν οι λευκές πλαστικές μας καρέκλες στα μπαλκόνια, στους κήπους και στις αυλές! Τα πλεονεκτήματά τους πολλά: Είναι λιγότερο ακριβές, είναι ελαφριές και ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες και στοιβάζονται εύκολα. Το μειονέκτημά τους; Λερώνονται εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο, μπορούν επίσης να καθαριστούν αρκετά εύκολα και γρήγορα!

Πόσο συχνά να καθαρίζετε τις λευκές πλαστικές καρέκλες

Διαρροές και λεκέδες από γρασίδι, λάσπη, τρόφιμα, χυμοί από τα δέντρα ή περιττώματα πουλιών θα πρέπει να καθαρίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ένας σχολαστικός καθαρισμός στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν θα διαρκέσει συχνά όλο το καλοκαίρι. Καθαρίζετε πάντα τις καρέκλες καλά πριν τις αποθηκεύσετε για τον χειμώνα.

Βρείτε έναν χώρο καθαρισμού

Απλώστε έναν πλαστικό μουσαμά έξω σε ένα ηλιόλουστο σημείο κοντά σε λάστιχο κήπου. Μετακινήστε τις καρέκλες ή άλλα πλαστικά έπιπλα που χρειάζονται καθάρισμα στον μουσαμά.

Ανακατέψτε ένα διάλυμα καθαρισμού

Υπάρχουν αρκετές λύσεις καθαρισμού που λειτουργούν καλά για λευκές πλαστικές καρέκλες.

Εάν οι καρέκλες έχουν μούχλα, πριν κάνετε έναν γενικό καθαρισμό, ανακατέψτε ένα διάλυμα από 25% νερό και 75% αποσταγμένο λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Εφαρμόστε στις περιοχές με μούχλα και περιμένετε περίπου 10 λεπτά πριν κάνετε γενικό καθαρισμό.

Λύσεις Καθαρισμού:

  • Ρίξτε 4 λίτρα χλιαρό νερό σε έναν κουβά και προσθέστε το ένα τέταρτο του φλιτζανιού υγρού πιάτων.Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το σαπούνι.
  • Βάλτε σε 4 λίτρα χλιαρό νερό μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε το ένα τέταρτο του φλιτζανιού καθαριστικού για όλες τις χρήσεις σε 4 λίτρα χλιαρό νερό.

Όποια μέθοδο κι αν διαλέξετε, το διάλυμα καθαρισμού ψεκάζεται στη λευκή πλαστική καρέκλα και σκουπίζεται με πανί

Πλύνετε και ξεπλύνετε τις καρέκλες

Πλύνετε τις καρέκλες από πάνω προς τα κάτω για να φεύγουν οι σταγόνες βρώμικου νερού χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή μια νάιλον βούρτσα με μαλακές τρίχες.

Για τις λεκιασμένες περιοχές, πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα στο σφουγγάρι ή τη βούρτσα για να λειτουργήσει ως απαλό λειαντικό και να βοηθήσει στην αφαίρεση των λεκέδων.

Όταν οι καρέκλες καθαριστούν, ξεπλύνετε καλά με το λάστιχο του κήπου. Εάν οι καρέκλες είναι καθαρές και λευκές, στεγνώστε τις με μια πετσέτα μικροϊνών ή τοποθετήστε τις στον ήλιο για να στεγνώσουν στον αέρα.

Συμβουλή: Μην χρησιμοποιείτε κανένα είδος λειαντικού καθαριστικού όταν καθαρίζετε λευκές ή έγχρωμες πλαστικές καρέκλες. Τα σκληρά καθαριστικά ή τα σκληρά σφουγγάρια καθαρισμού θα γρατσουνίσουν το πλαστικό και θα επιτρέψουν τη βρωμιά να εγκατασταθεί στις ραβδώσεις.

Για επίμονη βρωμιά: Ανακατέψτε ένα διάλυμα χλωρίνης οξυγόνου για να λευκάνετε τις βρώμικες και λεκιασμένες καρέκλες

Εάν οι καρέκλες εξακολουθούν να φαίνονται θαμπές και με λεκέδες, απαιτείται ένα διάλυμα χλωρίνης με βάση το οξυγόνο. Το λευκαντικό οξυγόνου είναι ένας αργής δράσης, ήπιος λευκαντικός παράγοντας που αφαιρεί τους λεκέδες και φωτίζει τα πλαστικά. Λειτουργεί πιο αργά από το λευκαντικό με χλώριο, είναι λιγότερο διαβρωτικό και βλαβερό για τα πλαστικά και είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Το διάλυμα χλωρίνης οξυγόνου και νερού δεν θα βλάψει το γρασίδι ή τα φυτά σας, ενώ καθαρίζετε.

Ανάλογα με το πόσο βρώμικες είναι οι λευκές καρέκλες σας, ανακατέψτε 4 λίτρα χλιαρό νερό με μισό έως ένα φλιτζάνι λευκαντικό οξυγόνου σε σκόνη σε έναν κουβά. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθεί και να διαλυθεί η σκόνη.

Φορώντας λαστιχένια γάντια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή μια νάιλον βούρτσα με μαλακές τρίχες για να εφαρμόσετε το διάλυμα χλωρίνης οξυγόνου. Ξεκινήστε από την κορυφή και αφήστε το διάλυμα να παραμείνει στις καρέκλες για τουλάχιστον 15 λεπτά για να βοηθήσει στη λεύκανση των πλαστικών. Αν το αφήσετε περισσότερο δεν θα βλάψετε τις καρέκλες.

Ξεπλύνετε καλά τις καρέκλες με ένα λάστιχο κήπου και στεγνώστε με ένα πανί από μικροΐνες ή στεγνώστε στον αέρα στον ήλιο.

  • Αφού κάνετε τις καρέκλες καθαρές και λευκές, διατηρήστε τις έτσι περισσότερο, εφαρμόζοντας μια λεπτή στρώση κεριού πάστας αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό μαλακό πανί ή σφουγγάρι για να απλώσετε το κερί στις καρέκλες. Στιλβώστε με ένα στεγνό πανί. Το κερί βοηθά τους λεκέδες και τη βρωμιά να γλιστρήσουν απευθείας από το πλαστικό.
  • Μην αφήνετε τις καρέκλες κάτω από δέντρα που ρίχνουν άνθη ή φύλλα.
  • Καθαρίστε, καλύψτε και φυλάξτε τις καρέκλες σε εσωτερικό χώρο προστατευμένο από χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη χειμερινή περίοδο.
  • Χρησιμοποιήστε μια εξωτερική ομπρέλα για να προστατέψετε τις καρέκλες όταν τοποθετούνται έξω.

 


 

Σε συνεργασία με το womanidol 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι