ΣΥΝΤΑΓΗ

Έχετε δοκιμάσει φυτικό σνίτσελ με μανιτάρια a la creme;

Έχετε δοκιμάσει φυτικό σνίτσελ με μανιτάρια a la creme; Μαρία Κίτσου

Ποιος είπε ότι το σνίτσελ πρέπει να είναι απαραίτητα από κρέας; Μία εναλλακτική και πιο υγιεινή συνταγή για το αγαπημένο πιάτο. Η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για τρεις μερίδες.

Μήπως έχεις αποφασίσει να αποφεύγεις τη κατανάλωση κρέατος; Παρόλα αυτά, σε προβληματίζει το κομμάτι των θρεπτικών συστατικών που ίσως στερηθείς; Μην ανησυχείς, υπάρχουν επιλογές ισάξιες που μπορείς να εντάξεις στο διατροφικό σου πλάνο και να παραμείνεις υγιής. Τα μανιτάρια, για παράδειγμα, έχουν χαρακτηρισθεί ως το κρέας των χορτοφάγων. Εξασφαλίζουν τη πρόσληψη πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, αντίστοιχες με του κρέατος, χωρίς όμως να σε επιβαρύνουν με τα λιπαρά και τη χοληστερόλη.

Παράλληλα, τα μανιτάρια, αν και τρόφιμο φυτικής προέλευσης, περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β12. Μια βιταμίνη, απαραίτητη για την υγεία του ανοσοποιητικού, τη ομαλή ανάπτυξη των νεύρων και του εγκεφάλου, καθώς και τη μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης μεγαλοβλαστικής αναιμίας.

Τέλος, όλα τα παραπάνω, έρχεται να συμπληρώσει η υψηλή περιεκτικότητα τους σε σίδηρο, καθιστώντας τα την ιδανική επιλογή για μια χορτοφαγική διατροφή. Επομένως, μπορείς να συνδυάσεις το φυτικό σνίτσελ στο πιο απολαυστικό, θρεπτικό συνδυασμό, με μανιτάρια αλά κρεμ.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία Garden Gourmet Vegan Schnitzel
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 350 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. νηστίσιμο τυρί
  • Μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά αρεσκείας

Φυτικό Σνίτσελ: Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα σνίτσελ μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα. Αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι το τσιγαρίζουμε σε ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις γίνει διάφανο αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε αργά όλο το γάλα, με προσοχή ώστε να μην σβολιάσει η κρέμα μας.

Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Βάζουμε στο μίγμα το νηστίσιμο τυρί, λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ότι μπαχαρικά μας αρέσουν και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα Garden Gourmet Vegan Schnitzel μαζί με τα με μανιτάρια a la bechamel.

*Αν η κρέμα δεν βγει πηκτή τότε προσθέτουμε 2 κ.γλ. κορν φλαουρ σε λίγο κρύο νερό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.


 

Η Μαρία Κίτσου είναι επιστήμονας τροφίμων και διατροφής

Σε συνεργασία με το medNutrition

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx