ΣΥΝΤΑΓΗ

Κολοκυθομπατσίνα, κρύα μπύρα και καλό καλοκαίρι!

Κολοκυθομπατσίνα, κρύα μπύρα και καλό καλοκαίρι! Άννα Ναθαναηλίδου

Ήταν λαiκή απαίτηση και βεβαίως έγινε πράξη! Ταυτόχρονα κηρύσσουμε και την έναρξη του καλοκαιριού με μια συνταγάρα που γίνεται μεσημεριανό, βραδινό, πρωινό, σνακ, με παγωμένες μπύρες, με φίλους, μόνος, μόνη…πάει με όλα και όλους.

Εννοείται ότι είναι η μία και μοναδική κολοκυθομπατσίνα! Και η κολοκυθομπατσίνα δεν είναι απλά μια καλοκαιρινή πίτα με κολοκύθια. Η κολοκυθομπατσίνα είναι ιδέα! Αν έχεις κήπο με κολοκυθάκια, δυόσμο και φρέσκα κρεμμυδάκια είσαι άρχοντας – ίσα και δε θα χρειαστεί να πλανηθείς στις αγορές για να βρεις όμορφα και φρέσκα υλικά. Όπως και να έχει χρειάζεσαι φρέσκα κολοκυθάκια να χτυπάνε παλαμάκια.

Τρίψε τα στη χοντρή μεριά του τρίφτη, ρίξε μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, ανακάτεψε και άστα για καμμιά ώρα σε στραγγιστήρι. Μετά τη μία ώρα, πίεσε τα βγάλουνε όσα περισσότερα υγρά γίνεται. Βάλε τα σε μια μεγάλη γαβάθα, τρίψε μέσα και τα καρότα. Ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο. Πρόσθεσε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, ανακάτεψε και τέλος το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και τα τυριά.

Κράτα λίγο από το κίτρινο τυρί, για να πασπαλίσεις στην επιφάνεια της πίτας. Άλειψε με ελαιόλαδο το μεγάλο ταψί του φούρνου σου, άπλωσε το υλικό να πάει παντού, ρίξε το κίτρινο τυρί που είπαμε στην επιφάνεια και ψήσε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα ή σε αντιστάσεις (δεν έχει και μεγάλη σημασία, όπου νομίζεις εσύ ότι ψήνει καλύτερα ο φούρνος σου). Τα θέλει τα 50 λεπτά ίσως και περισσότερο, να πρασινοχρυσίσει επάνω και να μυρίσει καλοκαίρι!

Υλικά για την Κολοκυθομπατσίνα

  • 1.200 φρέσκα κολοκυθάκια
  • 1 – 2 καρότα
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 στραγγιστό γιαουρτάκι
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 300 γρ. φέτα
  • 250 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
  • Αλάτι-πιπέρι

Υ.Γ. Φρόντισε να έχεις παγωμένη μπύρα στο ψυγείο, του πάει τρελά! Εγώ που προσπαθώ να κλείσω λίγο το στόμα μου, την φτιάχνω όπως σου την έδωσα αλλά με τυριά και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, και αλεύρι ολικής άλεσης.

Πεντανόστιμη είναι και δεν της λείπει τίποτα. Μην την φας αμέσως καυτή, άσε την έστω ένα τέταρτο να αναπνεύσει και μετά βγάλε την μπυρίτσα σου… και στην υγειά μας! Ένα κομμάτι δε σου φτάνει, βγάλε κατευθείαν 2-3 από το ταψί. Στο λέω για να μην πηγαινοέρχεσαι.

Καλοφάγωτη!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι