Σάντουιτς με τόνο και ψωμί χωρίς γλουτένη
22/03/2025
Είναι γνωστό πως τα αλλαντικά πρέπει να απουσιάζουν από το διαιτολόγιο μας. Έτσι, μια καλή εναλλακτική για τα τοστ και τα σάντουιτς μας γενικότερα, αποτελεί ο τόνος.
Μια επιλογή για σάντουιτς, από την οποία αναμφίβολα απουσιάζουν τα υψηλά ποσοστά κορεσμένων λιπαρών οξέων και χοληστερίνης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πηγή υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Επιπλέον, ο τόνος περιέχει σημαντικές ποσότητες δοκοξαενοϊκού οξέος DHA, ένα ω-3 λιπαρό οξύ, που συμβάλλει ευεργετικά σε πολλές πτυχές της υγείας μας, από τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα έως την καρδιά.
Υλικά
- 2 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς γλουτένη πολύσπορο
- 30 γρ. μοτσαρέλα
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα light
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ.γλ. κάπαρη
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 100 γρ. τόνο σε νερό
Εκτέλεση για το σάντουιτς
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον τόνο, το τυρί κρέμα, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάπαρη, την μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα μας πάνω σε μια φέτα ψωμί και ρίχνουμε από πάνω λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.
Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 8-10 λεπτά. Εναλλακτικά αν έχουμε air fryer βάζουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά περίπου.
Η Μαρία Κίτσου είναι Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής
Σε συνεργασία με το medNutrition