Θα ρίξουν οι Βάσκοι τον Ραχόι;

Θα ρίξουν οι Βάσκοι τον Ραχόι;

Το Εθνικιστικό Βασκικό Κόμμα (PNV) ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει τελικά  τον Μαριάνο Ραχόι, στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του Ισπανού πρωθυπουργού που θα γίνει την Παρασκευή. Η απόφαση αυτή διασφαλίζει ότι θα περάσει η πρόταση μομφής την οποία κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές.

«Πιστεύουμε ότι ανταποκρινόμαστε σε αυτό που ζητούν στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι Βάσκοι πολίτες ψηφίζοντας ναι” στην πρόταση μομφής, είπε ο Αϊτόρ Εστεμπάν, ο εκπρόσωπος των πέντε βουλευτών του κόμματος, στην ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία 176 ψήφων προκειμένου να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει 180.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι