Διάρρηξη προκαλεί ανησυχίες – Συνέβη στο γραφείο Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών

Συνελήφθη 38χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Άγιο Παντελεήμονα

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος και γιατί διέρρηξε το γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει στην οδό Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας, όμως το γεγονός προκαλεί εύλογα ανησυχίες. Εξετάζεται αν μπορεί να σχετίζεται με τα email που παρατύπως δόθηκαν σε πρώην υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ ή με άλλο θέμα συναφές με τις εκλογές, χωρίς να αποκλείεται και να πρόκειται για τυχαία διάρρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η διάρρηξη έγινε σήμερα το μεσημέρι, μεταξύ 13.30 και 14.30, κατά το διάστημα που ο διευθυντής έλειπε σε σύσκεψη στα κεντρικά του υπουργείου, στη Σταδίου. Έτυχε να ζητήσει από την γραμματέα του να του πάει κάποια έγγραφα από το γραφείο του στην οδό Ευαγγελιστρίας. Εκείνη γύρισε στα γραφεία τους στην Ευαγγελιστρίας και είδε ανοιχτή την πόρτα ενώ ήταν βέβαιη ότι την είχε κλειδώσει προηγουμένως. Εξάλλου στην πόρτα ήταν εμφανή τα σημάδια διάρρηξης. Ειδοποιήθηκε η ΕΛΑΣ και το θέμα ερευνάται. Δεν ξέρουμε αν αφαιρέθηκε κάτι από το χώρο -είτε προσωπικά αντικείμενα είτε αρχεία από τους υπολογιστές.

Πρόκειται για το γραφείο 304 του προϊστάμενου της διεύθυνσης εκλογών που είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και για τους εκλογικούς καταλόγους. Κανείς από τους υπαλλήλους των άλλων γραφείων στον ίδιο όροφο δεν είδαν ή άκουσαν κάτι στο επίμαχο διάστημα, αλλά δεν ξέρουμε και πόσοι ήταν -αν δηλαδή στον όροφο εργάζονταν εκείνη την ώρα άλλα δέκα ή μόνον ένα-δύο άτομα και σε πόση απόσταση βρίσκονταν αυτά από το 304.

Πηγή: in.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι