Απαράδεκτες οι δηλώσεις Πούτιν για Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ

-
404

Απαράδεκτες χαρακτηρίζουν Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ τις δηλώσεις Πούτιν στο ρωσικό κοινοβούλιο ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί "να αναπτύξει οπλικά συστήματα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο εναντίον των εδαφών απ' όπου προέρχεται η άμεση απειλή αλλά και εναντίον των εδαφών όπου βρίσκονται τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη χρήση των πυραύλων".

"Τα σχόλια του προέδρου Πούτιν είναι μια συνέχεια της προπαγανδιστικής προσπάθειας της Ρωσίας να αποφύγει τις ευθύνες της για τις ενέργειές της που παραβιάζουν τη συνθήκη INF" για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς, ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις απειλές του Πούτιν με τον αναπληρωτή εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι «το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, έτοιμη να υπερασπιστεί όλα τα μέλη της απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή».

"Οι ρωσικές δηλώσεις εναντίον του ΝΑΤΟϊκού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας συνιστούν μια κατάφωρη απόπειρα" να αποστρέψει η Ρωσία την προσοχή από το γεγονός ότι παραβιάζει τη συνθήκη INF, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι την 1η Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποσυρθούν από τη συνθήκη αυτή σε έξι μήνες, αν η Ρωσία δεν σταματήσει να την παραβιάζει.