Άρθρα και βιβλία ρίχνουν και άλλο τον Τραμπ

-
95

Νέο χαμηλό ποσοστό μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων καταγράφει η δημοτικότητα του Τραμπ, η οποία μειώθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα  νέας δημοσκόπησης του CNN, που πραγματοποιήθηκε από την SSRS.

Αναλυτικότερα, μόλις 36% των Αμερικανών ψηφοφόρων φέρεται να εγκρίνει τον τρόπο άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον Τραμπ, έναντι ποσοστού 42% τον Αύγουστο. Η πτώση είναι ακόμη μεγαλύτερη μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, καθώς από 47% που ήταν η αποδοχή του Τραμπ τον περασμένο μήνα, σήμερα καταγράφεται στο  31%. Πρόκειται μάλιστα για ποσοστό μειωμένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο χαμηλότερο του 2018, που είχε καταγραφεί στο 35% μεταξύ των πολιτικά ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα ποσοστά δημοτικότητας του Τραμπ μειώνονται μετά την δημοσίευση ενός ανώνυμου επικριτικού άρθρου στην εφημερίδα «The New York Times» και την δημοσίευση αποσπασμάτων από το νέο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα. Και τα δύο περιγράφουν έναν Λευκό Οίκο σε κατάσταση χάους, καθώς υποστηρίζουν ότι αξιωματούχοι και σύμβουλοι προσπαθούν να εμποδίσουν το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου.