Ένα βήμα πριν την πρόταση μομφής κατά Βούτση η ΝΔ

-
413

Τον Νίκο Βούτση έχει βάλει στο στόχαστρό της η ΝΔ, μετά την σημερινή προτροπή του στο Θανάση Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί ακόμη, μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να μην διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Στελέχη της Πειραιώς, αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζουν την στάση του Προέδρου της Βουλής ως «ευτελισμό του Κοινοβουλίου». Με την ομιλία του μάλιστα στην Πάτρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε αυστηρό μήνυμα στον κ. Βούτση να μην προχωρήσει σε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής. Διαφορετικά, όπως είπε, «θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι «δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη».  Και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής».

Την ίδια ώρα, πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας πληροφορίες για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Βουλής ανέφεραν ότι «είναι εύλογα τα δημοσιογραφικά σενάρια για πρόταση δυσπιστίας στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς ο κ. Βούτσης οικειοθελώς σήμερα υποβίβασε τον εαυτό του σε ρόλο ικέτη του κ. Παπαχριστόπουλου, μήπως και διασώσει την κυβέρνηση Τσίπρα». Τόνιζαν ωστόσο παραλλήλως ότι «ως γνωστόν, ωστόσο, οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται, ακόμη και έναντι μια κυβέρνησης που το τέλος της έχει πια προαναγγελθεί».